Медия без
политическа реклама

Усик нокаутира тежко Дюбоа и запази световните титли

Украинският супер боксьор се разправи безапелационно с претендента от Англия

27 Авг. 2023
ЕПА/БГНЕС
Александър Усик се отпавя към своя ъгъл, след като е пратил на пода Дениъл Дюбоа

Александър Усик се разправи тежко с претендента Дениъл Дюбоа и запази световните си титли в тежка категория на професионалния бокс.

Пред близо 20 000 зрители на стадиона във Вроцлав (Пол) 36-годишният украинец нокаутира 25-годишния англичанин в деветия рунд и това е първата му победа с нокаут (общо той има 14), откакто премина в тежка категория преди малко повече от 4 години.

Усик имаше тотално превъзходство на ринга и нанесе много повече удари (88:47) от съперника си. 52 от тези удари бяха в главата на Дюбоа, докато англичанинът успя да пласира само 13 такива.

Украинецът свали своя опонент в нокдаун в 8-ия от предвидените 12 рунда, а в следващия го прати на пода с тежък десен прав, след който съдията прекрати срещата - технически нокаут.

След категоричния успех Усик остава непобеден на професионалния ринг (21 победи от 21 двубоя) и държи шампионските пояси във версии Световна боксова асоциация (WBA), Международна боксова федерация (IBF), Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова организация (IBO).

Единствената титла, която Украинската котка не е спечелил, е на Световния боксов съвет (WBC), чийто шампион  е англичанинът Тайсън Фюри. След като почти двамата почти бяха уговорили така желания от боксовия свят обединителен мач за излъчване на абсолютен шампион, мач все пак не се състоя и Усик трябваше да се бие с младия Дюбоа. Следващият му съперник, ако отново не се стигне до разбирателство с Фюри, ще бъде хърватинът Филип Хъргович.

След победата си Усик опита да утеши на ринга все още дезориентирания и разочарован от нокаута съперник.

"Не е зле, Дениъл. Това е бокс, не е балет, не е танци - каза му той на развален английски. - Дениъл, ти си млад, ти можеш. Можеш да мечтаеш. Човече, отпусни се, това е бокс. Това е труден спорт, братко".

За Дюбоа това бе първа загуба на профиринга в 11 мача.

 

Още по темата