Quantcast

Медия без
политическа реклама

Стойчо Младенов тръгна срещу Гриша Ганчев, съдиите и БФС

Треньорът на "ЦСКА-София" обяви, че не си говори със собственика на клуба от декември насам

СПОРТАЛ
Треньорът на "ЦСКА-София" Стойчо Младенов сочи гневно към монитора (извън кадър), на който се излъчват кадри със спорни ситуации в мачове на отбора.

Треньорът на "ЦСКА-София" Стойчо Младенов даде скандална пресконференция, на която влезе в конфронтация със Съдийската комисия, БФС и дори със собственика на клуба Гриша Ганчев. Наставникът трябваше да говори за утрешния първи 1/2-финален мач срещу "Славия" от турнира за купата на България, но това бе най-малко засегнатата тема.

 

ДИРЕКТИВА КЪМ СЪДИИТЕ ДА ОЩЕТЯВАТ "ЦСКА-СОФИЯ"

Младенов първо поде една от темите, по които най-често говори - съдийството. Той заяви, че е получил информация преди началото на пролетния дял на първенството, че има нареждане да се показват възможно повече картони на отбора му. Треньорът дори заяви, че един от реферите му признал пред свидетели: "Ако не показваме, ни наказват".

Стойчо Младенов дори си бе подготвил "домашно" по темата и показа кадри със спорни ситуации пред присъстващите журналисти. Нещо подобно той бе направил и при един от престоите си като треньор на ЦСКА - през 2003 г. след равенство 1:1 с "Рилски спортист", когато пуска пред медиите несвирена дузпа срещу "червените".

Сега наставникът показа ситуации, в които е трябвало пак да бъдат отсъдени дузпи, по мнението му - за влизане срещу Иван Турицов (при 0:0 с "Левски"), срещу Маурисио Гарсес (при 0:2 от "Ботев", Пд), срещу Калоян Кръстев (при 2:0 срещу "Черно море"), срещу Греъм Кери и Георги Йомов (при 1:1 с "Пирин") и т.н. Младенов се оплака дори, че се малтретират играчи на "ЦСКА-София", които са преотстъпени на други отбори.

"Не сме слепи! Това е предупреждение срещу управляващите, за да работят за футбола, а не в нечии интереси. Не го правим, за да се оправдаем. Аз поемам своята отговорност пред фенове, собственици на клуба... Но това е един от начините да покажем нашето отчаяние. При това е само 1/10 от всичко, което се прави срещу ЦСКА. Нека не се подминава с лека ръка. Искам това да се прекъсне, да има феърплей. Влизаме в най-важните мачове за сезона. Ако този терор продължава, сме готови да направим нещо друго. Ако ни ударят шамар по едната буза няма да нагаждаме другата", коментира Стойчо Младенов.

След което обясни, че след изгонването си в мача срещу "Берое" (1:0) на 2 април е влязъл в съдийската стая, за да се извини за изречени нецензурни думи пред главния съдия Ивайло Стоянов заради протест при несправедливо показан картон на Жеферсон. Стоянов е приел извинението му и признал, че е бил подведен от тъчрефера, който на свой ред също заявил, че е сгрешил. Това се е случило пред делегатите на двубоя, на накрая само Младенов е бил наказан - за 3 срещи. Така той ще пропусне и утрешния мач срещу "Славия" и неделното дерби срещу "Левски".

 

ПОЕМАНЕ НА ВИНАТА

Треньорът обясни, че не оправдава слабите резултати на отбора напоследък само със съдийството. "Има голямо отстъпление в нашата игра. Създаваме малко положения. Притъпихме остротата си. При нас настъпи в последно време едно примиренчество. Имаме своите грешки и работим върху тях. А аз поемам вината за това", коментира Младенов.

 

КОНФЛИКТ С ГРИША ГАНЧЕВ

Наставникът на "ЦСКА-София" обаче веднага посочи и друга причина за състоянието на отбора му - намеса на ръководството в селекцията. След което разкри за голям конфликт със собственика Гриша Ганчев.

"Българският футбол ще бъде в по-цветущо състояние, ако собствениците дават възможност на треньорите да селектират и менажират сами футболистите. На мен не ми е дадено правото за това. Работихме с ръководството в екип до декември, след това настъпиха някои стълкновения. Тези двама нови футболисти (б.ред. - Маурисио Гарсес и Браян Морено) не знам кой ги доведе. С този бюджет, който отделя собственика може да се направи много по-качествена селекция, уверявам ви. И слепия вижда, че ни трябва свежа кръв, качество, класа. Всички други привлякоха много нови играчи и подобриха качеството си - "Лудогорец", "Левски"...", коментира треньорът.

Той не разкри какви са били недоразуменията между него и Ганчев. "До декември имахме прекрасна комуникация, говорихме си по 3-4 пъти на ден. Обсъждахме евентуални попълнения. След това се случиха крайно неприятни неща. В момента си комуникирам само с Дани Ганчев (б.ред. - Данаил Ганчев, синът на Гриша Ганчев). Беше ми отказано да проведа разговор със собственика. Но аз имам договор за две години и съм твърдо решен да изпълня поставените пред мен цели, ако трябва да се изпокарам с всички! Мен второто място не ме устройва", каза още Стойчо Младенов.

 

И ОЩЕ СРЕЩУ БФС

Треньорът не пропусна да разкритикува настоящото ръководство на БФС и за формата на турнира за купата. "Този формат е обречен на корупция. Победителят в полуфиналите се решава в два мача. Правилото за гол на чужд терен ще важи само у нас, след като бе премахнато за всички големи турнири. Отделно, че трябва да преминем към формат пролет - есен, при който се спестяват пари за една подготовка", обясни Стойчо Младенов.

Още по темата