Медия без
политическа реклама

Столична община спаси лиценза на "Левски"

Комисията по финанси и бюджет единодушно прие да бъде разсрочен дълг на клуба в размер на около 2 млн. лв.

09 Апр. 2024Обновена
Членовете на Постоянната комисия по финанси и бюджет към Столична община по време на днешното заседание, на което единодушно бе приета така важната за "Левски" точка за разсрочване на дълга на футболния клуб.
СОС
Членовете на Постоянната комисия по финанси и бюджет към Столична община по време на днешното заседание, на което единодушно бе приета така важната за "Левски" точка за разсрочване на дълга на футболния клуб.

Столичната община предприе много важен за "Левски" ход, с който на практика ще бъде подсигурен лицензът за следващия сезон - 2024/25. На заседание на Постоянната комисия по финанси и бюджет днес бе прието решение задължение на футболния клуб към общината в размер на 2.097 млн. лв. за местни данъци и такса смет да бъде разсрочено за срок от 36 месеца.

Предложението бе направено от зам.-кмета Иван Василев и бе прието с пълно единодушие от 13-те заседаващи членове на комисията. В този си вид проектът за решение ще бъде разгледан на заседание на Столичния общински съвет (СОС) в четвъртък, 11 април. Очаква се обаче гласуването да бъде формалност, предвид съгласието на всички партии по време на заседанието на постоянната комисия.

Задълженията са били натрупани от "Левски" за периода 2016-2020 г. за ползването на ст. "Георги Аспарухов" и прилежащата база. Без сегашното решение на Столична община обаче те щяха да се окажат непреодолима пречка за клуба за лицензирането му за следващия сезон. По подобен начин в самия край на м.г. "Левски" успя да постигне споразумение за разсрочването на дълга си към НАП, който е в размер на около 7.9 млн. лв. Така клубът прие да плаща по 200 000 лв. месечно към приходната агенция, за да изчисти задължението за три години. Към Столична община вноската би трябвало да е в размер на около 58 000 лв. месечно.

Утре собственикът на "Левски" Наско Сираков е планирал пресконференция, на която се очаква да се похвали именно с постигнатия успех по дълга към Столична община, както и с останалите стъпки, свързани с получаване на лиценза.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Столична община, Левски

Още по темата