Медия без
политическа реклама

"Левски" успя да реши големия си проблем с НАП

"Сините" на практика си осигуриха лиценз за следващия сезон, след като подписаха споразумение с приходната агенция

03 Яну. 2024
СПОРТАЛ
Собственикът на "Левски" Наско Сираков успя да стигне до споразумение с НАП, с което би трябвало да се гарантира погасяването на дълга към държавата в следващите 3 години.

"Левски" постигна значителен напредък по погасяването на огромните си задължения, след като обяви, че е постигнато споразумение с НАП за разсрочване на дълга към агенцията.

В краткото съобщение от клуба не се разкриват много подробности, освен че договорката е официално потвърдена от НАП на 28 декември м.г. и е за срок от 3 години.

"Ръководството на ПФК "Левски" приключи сполучливо преговорите с Националната агенция по приходите и разсрочи публичните си задължения към държавата за срок от 3 години. Това стана официално с акт на агенцията от 28.12.2023 г.", гласи кратката информация.

Това означава, че до края на 2026 г. "Левски" трябва да погаси целия дълг към приходната агенция, който е в размер на около 7.9 млн. лв. На среща с медиите на 13 декември членът на УС на футболния клуб Борислав Георгиев разкри, че споразумението предвижда вноски в размер на 220 000 лв. месечно. Отделно има дълг от около 2 млн. лв. към Столична община, за който трябва да бъде постигната договорка за погасяване, след като Столичният общински съвет (СОС) започне да функционира нормално.

Новината за подписаното споразумение с НАП на практика означава, че "Левски" си е осигурил лиценза за сезон 2024/25, след като е преодолял най-голямата спънка по одобряването на документите.

Ключови думи:

Левски, Наско Сираков, НАП

Още по темата