Quantcast
Стефка Костадинова бе избрана за 5-и мандат начело на БОК | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Стефка Костадинова бе избрана за 5-и мандат начело на БОК

Изпълкомът отново е от 1/4 от членовете - 21 души, но шефът на тениса Стефан Цветков отказа да се кандидатира за него
Обновена
2 395
 БГНЕС архив

Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на Българския олимпийски комитет от общото събрание, което се провежда в Аула Максима на НСА "Васил Левски". 56-годишната световна рекордьорка в скока на височина бе единствен кандидат и получи единодушен вот в своя полза. Така тя ще води БОК за пети пореден мандат.

На общото събрание присъстваха 57 от имащите право на глас 79 олимпийски федерации, спортни организации и индивидуални членове на олимпийския комитет. За Костадинова гласовете бяха 56, при един въздържал се.

Преди началото президентът на българската федерация по тенис (БФТ) и вицепрезидент на БОК Стефан Цветков обяви намерението си да се оттегли от ръководството на олимпийското движение у нас. В специално изявление до членовете на БОК той декларира, че няма да се кандидатира за нов мандат.

"Изключително благодаря за доверието, което ми оказахте - да бъда член от 2005 г. и вицепрезидент на БОК от 2009 г. досега. С оглед на други мои ангажименти и проекти, не желая да се кандидатирам за член на Изпълкома на БОК на общото събрание на 5 май 2021 г. И макар да нямам възможност да участвам пълноценно в работата на ръководните органи на олимпийския комитет, ще продължа да помагам с всичко по силите си за просперитета на българското и международното олимпийско движение", написа Цветков в своето обръщение.

Позицията на шефа на българския тенис е публикувана на официалния сайт на федерацията BGtennis.bg и е внесена в деловодството на БОК. 

Общото събрание избра следните 21 членове на Изпълнителния комитет (над 1/4 от всички членове на БОК):

Стефка Костадинова - председател
проф. Николай Изов - зам.-председател
Красимир Инински - зам.-председател
Христо Стоичков - зам.-председател
Атанас Фурнаджиев - зам.-председател
Цеко Минев - зам.-председател
Атанас Търев, Христо Маринов, Стефан Китов, Мария Гроздева, Христо Марков, Здравка Йорданова, Пламен Кръстев, Румен Стоилов, Георги Глушков, Екатерина Дафовска, Красимир Дунев, Евгения Раданова, Любомир Ганев, Ваня Гешева, Тодор Гергов

Контролен съвет:

Илия Лалов - председател, Юрий Алкалай, Володя Златев, Мартин Миланов, Росен Добрев

На първото си заседание Изпълкомът на БОК единодушно избра за генерален секретар отново Белчо Горанов.

Още

От БФС явно ни вземат за балами
Борислав Михайлов влезе в конфликт с екипа на Бербатов

11.06.2021

2576
14 или 16 отбора - дъвка, залъгалка или фарс?