Медия без
политическа реклама

Пулев ще дари 50% от парите от мача с Джошуа за борба с COVID-19

Боксьорът отрече, че е сменил треньора си за двубоя за световната титла

05 Апр. 2020
Готов съм да се бия с Джошуа и пред празни трибуни, заяви Пулев.
Фейсбук
Готов съм да се бия с Джошуа и пред празни трибуни, заяви Пулев.

Кубрат Пулев обеща да дари половината от парите, които ще спечели от мача за световните титли по бокс в тежка категория срещу Антъни Джошуа, за битката с коронавируса. Двубоят трябваше да се проведе на 20 юни на стадиона на "Тотнъм" в Лондон, но бе отложен заради пандемията. Нова дата все още не е обявена, но според българина мачът ще е на 25 юли. Хонорарът на боксьорите зависи от това колко зрители ще платят да гледат мача в платените платформи, но се очаква Пулев да получи над 2 млн. долара от двубоя. Пред немския вестник "Билд" той обеща да дари половината.

"Ще даря 50% от парите на неуморните герои, които се борят с коронавируса. На лекарите, сестрите и за болници, които имат нужда от уреди в битката срещу този дяволски вирус", заяви Пулев. 

Той обясни, че тренировките му са доста по-различни заради извънредното положение: "В България всичко беше затворено по-рано, отколкото в Германия и беше обявено извънредно положение. Рядко излизам от дома си. В тренировъчната зала съм само с брат ми Тервел. Единственият друг човек е чистачката. Понякога обстановката е призрачна. Но можем да се справим с тази криза само с разум и ако всички страни работят заедно. В момента тренировките са за сила и издържливост. Вдигане на тежести, лицеви опори, коремни преси, бягане на пътека. Спарингите ще започнат през май. Готов съм за мача, имам много енергия, невероятна издържливост и сила, както и достатъчно опит."

Im Juli Kampf um den WM-Titel - Pulev will erst Joshua schlagen und dann spenden https://t.co/BAnEwQULuV #Sport #News

— BILD Sport (@BILD_Sport) April 4, 2020

Пулев заяви, че е готов да се бие с Джошуа и пред празни трибуни. "Искам да изляза от ринга като първия българин, спечелил световната титла в тежка категория. Ако е нужно, ще се бия без публика. Парите идват от печалбите от платените платформи."

Българинът отрече и информациите, че е сменил треньора си преди мача за титлата. В началото на март американският треньор Джо Гуусън обяви, че ще работи с Пулев за мача с Джошуа. Боксьорът обаче заяви, че негов треньор все още е Ули Вегнер, а Гуусън ще поеме подготовката, само ако немският специалист не може да се възстанови напълно. 77-годишният Вегнер счупи бедрена кост и все още е в болница, но помага за тренировките на Пулев от болничното легло.

"Ули трябва да ме прегърне на ринга, когато спечеля. Информациите, че съм се разделил с Вегнер и съм започнал да работя с Джо Гуусън не са верни. Ако Вегнер е здрав, той ще е в моя ъгъл. Гуусън е опция, ако Ули не е в добро състояние."

Единствената загуба на Пулев е в предишния му мач за световна титла - срещу Владимир Кличко през 2014. Българинът заяви, че си е взел поуки от поражението с нокаут в петия рунд: "Цялата ми стратегия за онзи мач беше грешна. Бях прекалено открит и се опитах да го притисна много рано."

Последвайте ни и в google news бутон