Медия без
политическа реклама

"Палмс бет" прекрати договора за управление на "Левски"

Това е поредна спечелена битка във войната, обяви фенското сдружение "Левски на левскарите"

21 Май 2024Обновена
Мило Борисов (вляво), собственик на дружеството "Телематик Интерактив" АД, работещо под марката "Палмс Бет", поддържаше през последните години добри отношения със собственика на "Левски" Наско Сираков и неговата съпруга Илиана Раева (вдясно), като дори подкрепяше финансово и художествената гимнастика
БГНЕС
Мило Борисов (вляво), собственик на дружеството "Телематик Интерактив" АД, работещо под марката "Палмс Бет", поддържаше през последните години добри отношения със собственика на "Левски" Наско Сираков и неговата съпруга Илиана Раева (вдясно), като дори подкрепяше финансово и художествената гимнастика

Букмейкърската компания "Палмс бет" се оттегля от ролята си на консултант на футболен клуб "Левски". Това стана ясно от официално съобщение от името на собственика на хазартния оператор Мило Борисов, разпратено до медиите.

"Изминаха почти 3 години от момента, в който започнахме да работим с "Левски" и да съдействаме не само в качеството на спонсор, но и като бизнес консултант на клуба. Съвместно с ръководството на "Левски" за този период успяхме да постигнем много важна цел - финансовото стабилизиране на клуба и изплащането на основната част от натрупаните в миналото задължения към НАП и към трети лица, от които зависеше лицензът и дейността на клуба.

Радвам се, че сега, в навечерието на 110-годишнината на клуба, можем с удовлетворение да споделим с Вас, че сме доволни от постигнатото във финансов и административен план и приключваме с успех нашата мисия като бизнес консултант", се казва в изявлението на Мило Борисов.

В него се посочва също, че "Палмс бет" ще опрости на футболния клуб всички инвестиции или дължими суми: "Работата ни през тези години наложи да направим от наша страна значителни финансови инвестиции в интерес на "Левски", които сега опрощаваме и отписваме. Така "Левски" няма да дължи нищо по Договора за консултантски услуги към нас."

В същото време се посочва, че букмейкърът ще продължи да бъде спонсор на клуба. "Искам да потвърдя, че нашето дружество "Телематик Интерактив" АД, работещо под марката Palms Bet, увеличава повече от два пъти сумата по спонсорския договор за оставащия срок на действието му. Надяваме се, че чрез това допълнително финансиране "Левски" ще може през новия сезон да направи добра селекция и да заеме отново заслуженото си място на лидер във футбола в България", се казва още в съобщението на Мило Борисов.

Договорът за управление между "Палмс бет" и "Левски" бе сключен през август 2021 г. Тогава бе обявено, че той е за срок от 5 години, т.е. сега се прекратява предсрочно. В споразумението бе посочено, че букмейкърската компания ще участва във вземането на решения в клуба във финансово, структурно и организационно отношение. Плюс това от "Палмс бет" бяха сложили свои хора в управителните органи на клуба, като например Венцислав Димитров, който е член на Надзорния съвет (НС) на футболния клуб.

Постепенно този договор започна да създава напрежение сред феновете, а бившият вече изп. директор на "Левски" Ивайло Ивков и Петър Ганев, освободен от собственика на клуба Наско Сираков като член на НС, алармираха, че споразумението включва 10% от всички приходи в "Левски" да отиват в полза на "Палмс бет". От компанията опитаха да уверят, че договорът е само консултантски, а не за управление, но без успех. 

Все още не е ясно какво е бъдещето на сдружение ''Бъдеще за Левски - Бизнес Клуб'', създадено през април м.г. с активното участие на Наско Сираков и представители на "Палмс бет".

 

ОПОЗИЦИЯТА ОТ ФЕНОВЕ Е ДОВОЛНА

Главните противници на Наско Сираков и на сключения от него договор за управление с "Палмсбет" - фенското сдружение "Левски на левскарите", изрази задоволство от анонса на клубния спонсор, като охарактеризира днешния ден като "Празник", а оттеглянето от договора - като "спечелена битка".

"Ето, че във „Войната за ЛЕВСКИ“, която водим от години, вече можем да се похвалим с поредната спечелена битка. Битка, започната от Ивайло Ивков, в ролята му на изпълнителен директор на ЛЕВСКИ, подкрепена от Станимир Стоилов като лидер на Левскарите и визионер за бъдещето на любимия ни клуб и продължена от нас, като Левскари, които ще я водим докато не възтържествува „ЛЕВСКИ, ИСТИНАТА, СВОБОДАТА!“.

Един абсурден и без аналог в световната практика договор, по силата на който един футболен клуб се управлява от спонсора си и задлъжнява към него, е вече в историята!

В същото време, обидно малката сума пари, които досега спонсорът плащаше на Клуба, за да се асоциира с най-голямата марка в България – ЛЕВСКИ, вече е увеличена!"

Последвайте ни и в google news бутон

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?