Quantcast

Медия без
политическа реклама

Букмейкър вече ще взема решения в "Левски"

Новият договор с "Палмс Бет" даде увереност на собственика на клуба Наско Сираков, че Станимир Стоилов ще се върне като треньор

30 Авг. 2021
СПОРТАЛ
Изпълнителният директор на "Палмс Бет" Лъчезар Петров (вляво) слуша отговор на собственика на "Левски" Наско Сираков при обявяването на новия партньорски договор между двете страни.

"Палмс Бет" няма да придобие акции в "Левски", но ще участва във вземането на решения в клуба, съвместно с ръководството. Това обяви изпълнителният директор на букмейкърската компания Лъчезар Петров при обявяването на новия партньорски договор. Той е за срок от 5 години и според него "Палмс Бет" ще има активно участие в почти всички направления в клуба - финансово, структурно, организационно. Единствено спортно-техническата част ще бъде оставена изцяло на собственика на клуба Наско Сираков.

По настояване на "Палмс Бет" ще се разкрият нов отдел в клуба - "Човешки ресурси", ще се разшири действието на маркетинговите и рекламните структури. Заплатите на новоназначените служители ще се поемат от букмейкъра. 

"Разчитаме, че експертизата, която имаме, ще позволи на "Левски" да функционира нормално. Основната ни цел е "Левски" отново да заработи не само на терена, но и извън него, защото едно без другото е невъзможно. Искаме да стабилизираме структурите на клуба и да го върнем там, където му е мястото. Запознахме се с финансовата картина в "Левски" преди да подпишем договора. Ще бъде изготвен финансов и погасителен план, като на първо място ще са всички належащи задължения. Има и текущи разходи, които са важни, за да не работят служителите и футболистите без да им бъде заплащано. Ще се помъчим да променим модела, който включваше фокус само върху спортно-техническия аспект. Твърде малко внимание беше отделено на административната част. Футболният клуб е бизнес и той трябва да бъде организиран така, за да не изпитва финансови затруднения. Ще представим план пред акционерното събрание в утрешния ден с всички детайли по осъществяването на намеренията", коментира Лъчезар Петров.

Един от ходовете по влизането на "Палмс Бет" в управлението на клуба ще бъде назначаването на по един представител на компанията в Надзорния и Управителния съвети, което трябва да бъде гласувано от акционерите по време на утрешното общо събрание.

Коментарът на Сираков по сделката бе: "Не трябва да се мисли, че на "Герена" ще потече златен дъжд и реки от пари. Но съм убеден, че с правилната работа и достигането до много наши привърженици, това ще донесе повече пари на клуба, отколкото самия спонсорски договор. При всички случаи ще можем да гледаме значително по-спокойно в бъдещето. Имаме натрупани задължения към играчите и персонала, които ще се опитваме да изчистваме. При Петьо (б.ред. - Хубчев) мисля, че ще се разберем бързо, докато при Насиру Мохамед можем да водим разговори да намали финансовите си претенции и да не се стигне до дело. Варират постоянно задълженията. Изчистим едни, натрупваме други. Последната година и два месеца специално за мен бяха кошмарни. Още 3-4 месеца, до към Нова година ще пребоксуваме, но вече малко по-спокойно може да гледаме."

Сираков заяви, че сред приоритетите ще е и назначаването на нов изпълнителен директор. Това трябва да се случи до 10-ина дни след общото събрание, тъй като възрастта на Константин Баждеков не му позволява да поема голямото напрежение. Собственикът бе категоричен и, че е готов да се раздели с акциите, ако се намери подходящ човек, който да ги поиска. "Ако се появи такъв човек, съм готов да дам всички акции, не да ги продам. Взех ги за 0 стотинки. Не съм дошъл тук да печеля", обясни той.

Сред първите важни решения, в които ще участва "Палмс Бет", е назначаването на нов треньор. Лъчезар Петров ще присъства на разговор в сряда между Сираков и Станимир Стоилов, на който последният да бъде убеден да се върне като треньор на "сините".

Самият Сираков изрази оптимизъм, че Стоилов ще приеме, след като бъде убеден, че с подписването на новия договор в "Левски" ще има финансова стабилност. "Не вярвам Станимир Стоилов да откаже. Казал съм му, че до голяма степен той може да е детонатор за избухването на "синята бомба". На този етап той е първи избор и единствена алтернатива. Няма друг треньор, на когото нашите привърженици да имат повече доверие. Убеден съм, че неговото желание е да се завърне в любимия клуб и така ще започне една нова синя приказка", коментира Наско Сираков. Той допълни, че Стоилов ще съчетава и функциите на спортен директор, ако приеме да се завърне като треньор.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?