Quantcast

Медия без
политическа реклама

Сираков и "Палмс Бет" създадоха сдружение с неясна засега истинска цел

Сред учредителите е фондация, зад която стои собственикът на букмейкърската компания

Булфото
Сред учредителите на ''Бъдеще за Левски - Бизнес Клуб'' са Наско Сираков и представителят на "Палмс Бет" в Надзорния съвет на футболния клуб - Венцислав Димитров (вляво).

Съмненията на феновете на "Левски" около действията на собственика на футболния клуб Наско Сираков се засилиха заради учредяването на сдружение, в което участва той и част от ръководството на основния спонсор на отбора - "Палмс Бет".

То е учредено още на 25 март, носи името ''Бъдеще за Левски - Бизнес Клуб'' и сред учредителите му са Наско Сираков и членът на УС на клуба Даниел Боримиров. Останалите са представителят на "Палмс Бет" в Надзорния съвет на клуба Венцислав Димитров, както и Борислав Георгиев, който е юридически съветник на Сираков по въпросите с увеличението на капитала на футболния клуб. В учредителния протокол е вписана и Вяра Великова, като представител на фондация "Спорт в България".

Въпросната фондация е всъщност тясно свързана с "Палмс Бет". Според Търговския регистър нейното седалище е на ул. "Кукуш" 7 в София, където е и централата на "Телематик Интерактив" (лицензодържател на бранда "Палмс Бет").

Всъщност Вяра Великова е не само представляващ фондация "Спорт в България", но и част на УС. В него влизат още собственикът на "Палмс Бет" Мило Борисов и сестра му Росина.

Като цели на ''Бъдеще за Левски - Бизнес Клуб'' са посочени: "Да обедини привърженици на ПФК "Левски“, да подпомага ПФК "Левски" в изплащането на задълженията му към НАП, да подкрепя и финансира при нужда ПФК "Левски" във връзка с развитието на спортно-техническата, маркетинговата и административната дейност на спортния клуб, както и да участва като акционер в него като закупи акции, съгласно решение на управителния орган и да създава нови възможности и търговски партньорства за своите членове."

Посочването на закупуването на акции като една от целите разбуни духовете на привържениците на "Левски", като се правят предположения, че новото сдружение ще се яви като основен играч при купуването на новата емисия от 3 млн. обикновени поименни акции, чието емитиране бе одобрено от общото събрание на 6 април. Присъствието на специалиста по тези въпроси Борислав Георгиев допълнително подхранва съмненията.

Към момента няма никакъв коментар от страна на Наско Сираков, футболен клуб "Левски" или "Палмс Бет" за същинските цели за създаването на ''Бъдеще за Левски - Бизнес Клуб".

Още по темата