Quantcast
Охраната разтърва Пулев и Джошуа на кантара преди мача | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Охраната разтърва Пулев и Джошуа на кантара преди мача

Българският претендент за световната титла по бокс е с 500 г по-лек от шампиона
4 718
 TWITTER

Обичайното зрелищно напрежение съпътства официалното претегляне на боксьорите преди мача за световната титла в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Британският шампион и българският претендент бяха разтървани от охраната, след като почти стигнаха до физическа разправа по време на днешното събитие в зала "Уембли Арина" в Лондон.

Пръв на кантара се качи 39-годишният Пулев, който показа лично тегло от 108,7 кг. След него в залата влезе 35-годишният Джошуа и още докато вървеше към сцената, започна да размахва пръст по посока на българина, отправил му няколко заядливи реплики за добре дошъл. Англичанинът се оказа само с 500 г по-тежък - 109,2 кг, след което словесната разправия се разгоря с все по-звучни епитети и шумни закани.

Атмосферата беше допълнително нажежена от присъствалите на кантара хора от екипа на Пулев, които освиркваха бурно Джошуа и крещяха "Мачкай, Кобра!". Самият Кубрат пък дразнеше опонента си с реплики на английски език: "Знаеш, че аз съм по-добрият. Утре ще ти покажа. Утре ще те приключа!"

Видимо вбесен, Ей Джей се приближи до българина и започна да размахва заканително показалец в лицето му, което принуди бодигардовете да се намесят и да раздалечат двамата един от друг. Въпреки това словесната престрелка продължи няколко минути.

"Щеше ми се да го ударя по брадичката още там. Но ще трябва да изчакам до утре - сподели Джошуа пред "Скай спортс". - Знам какво представлява Пулев. Разучил съм го. Той си мисли, че е воин. Казах му: "Не позволявай на момчетата, с които си се бил, да ти дават увереност. Сега се изправяш срещу истинския боец." Когато хората излязат на ринга срещу мен, имат самочувствие. След няколко рунда те са душевно разрушени. Щом видя това, ги довършвам. Ние сме големи момчета. Удряме тежко. Първият, който уцели, ще бъде последният на крака."

Двубоят между Джошуа (23-1, 21 нокаута) и Пулев (28-1, 14 нокаута) за поясите на WBA, IBF, WBO и IBO ще бъде последен в съботната галавечер на промоутърската компания "Мачрум" в британската столица. Очаква се 12-рундовата среща да започне около полунощ наше време на 12 срещу 13 декември. Нито една българска телевизия няма права да излъчва мача.

Още

Преди боя с Усик Джошуа продължава да мисли за Фюри

23.09.2021

286
Олимпийската шампионка Стойка Кръстева прекрати кариерата си

07.09.2021

1128
Златната Стойка Кръстева преодоля интригите и две отказвания от бокса

03.09.2021

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

1749