Quantcast
Наско Сираков засега си задържа̀ акциите в "Левски" | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Наско Сираков засега си задържа̀ акциите в "Левски"

Собственикът на клуба не бърза да дари дяловете си в новото фенско сдружение "Левски" на левскарите"
567
 БГНЕС
Наско Сираков отдава почит пред Витошката морена, отбелязваща мястото, на което преди 108 години е създаден футболен клуб "левски"

Въпреки предварителния анонс, мажоритарният собственик на "Левски" (86.6%) Наско Сираков не обяви днес даряването на свои акции в създаденото на 4 май сдружение "Левски" на левскарите", което има за цел да интегрира максимално феновете в управлението на футболния клуб и да им даде възможност да влияят върху вземането на важни решения. 

Сираков присъства днес на поднасянето на цветя на Могилката до 22-ро училище в София, където преди 108 г. е основан "синият" клуб. Именно там той трябваше да обяви колко акции дарява на сдружението, което в бъдеще ще управлява клубните дела.

Още снощи обаче, в писмено обръщение, Сираков заяви:

"Знам, че искрено се вълнувате за бъдещето на акциите, които притежавам. Бих искал да Ви уверя, че ще се разделя с акциите само тогава, когато съм сигурен, че са в правилните ръце и на точното място. Това решение няма да взема сам. Ще го обсъдя със Станимир Стоилов. С него сме доказали в годините, че знаем КАК. На 4 май учредихме сдружение “Левски" на левскарите”. Аз, Мъри, Иво и Дани Боримиров бяхме от учредителите. Аз вече платих членския си внос. Нека подкрепим сдружението, защото аз вярвам, че то може да помогне на “Левски”. Бъдете спокойни, защото никой не ми е поставял условие да дам акциите на сдружението преди то да е доказало, че е в състояние да ръководи процесите в любимия ни клуб."

Днес собственикът се обърна към събралите се с думите, че вече е казал каквото има в обръщението си, но все пак добави:

"С най-чисти чувства и помисли влязох в това сдружение [...] В един момент "Левски" трябва да стане собственост на левскарите. От тази трибуна искам да кажа, че у всеки един от вас трябва да отпаднат съмнения за задкулисие, уговорки, измами. Това с вас не може да се случи. Така че, колкото повече хора от вас влязат в това сдружение, толкова по-добре ще бъде. Ако на някой му минава през главата, че може по някакъв нередовен начин да придобие акциите на "Левски", значи много малко ме познава. Очаква ни по-добра година със сигурност".

Така въпросът с акциите във фенското сдружение остана висящ.

По време на празненството на Могилката все пак формално бе даден старт на кампанията по набиране на членска маса от бъдещи управляващи "Левски". Председателят на „Левски" на левскарите“ Димитър Костадинов обяви, че членският внос (200 лв. годишно, или 16,67 лв. месечно) ще се плаща единствено по банков път, за да бъде всичко прозрачно.

Той добаве, че днес от 15 ч., в офиса до клубния музей на Герена всеки левскар може да отиде и да попълни заявление за членството си в сдружението. 

"Целта на сдружението е много проста и ясна – да направим "Левски" свободен, независим и печеливш клуб, който е зависим единственот от своите фенове, енергията и желанието им да помагат. На принципа „Един левскар – един глас“ ще се избира президент“, каза Костадинов.

 

ШОУ ЗА ПРАЗНИКА ДОВЕЧЕРА

108-годишнината от основаването на "Левски" ще бъде отпразнувана и довечера с шоу мач на стадион "Георги Аспарухов". Той ще противопостави отборите „Синя приказка I“  и "Синя приказка II".

Едните са ветерани от първият тим, воден от треньора Станимир Стоилов, който игра в групите на Шампионската лига и достигна 1/4-финал в Лига Европа (сезон 2006/07). А другият е съставен от футболисти в настоящия тим на "сините", водени отново от Стоилов.

Мачът ще започне в 19 ч. е ще бъде в две полувремена от по 20 мин. Клубът продава билети за него на символична цена от 19.14 лв. (по годината на основаване).

Още

"Левски" не пусна "Лудогорец" да зимува на върха

01.12.2022

199
"Левски" победи за пръв път от 42 дни

19.11.2022

892
Сираков върви по тънък лед в "Левски"