Quantcast
Лъсна още едно подвеждане от кандидата за "Левски" | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Лъсна още едно подвеждане от кандидата за "Левски"

Първият отбор стартира подготовка в понеделник без треньор и с неясен състав
12 382
 БГНЕС
Джоузеф Диксън по време на пресконференцията си в четвъртък.

Кандидат-купувачът на "Левски" Джоузеф Диксън е подвел медиите с още едно свое твърдение, съобщи bTV. На пресконференцията си в четвъртък той увери, че е водил вече преговори с държавни институции по отношение на намерението си да строи нов стадион и търговски център. Тогава той не разкри подробности с кого се е срещал. "Не е подходящо да обсъждам имена и институции и къде съм ходил", заяви английският бизнесмен. Оказа се обаче, че Диксън не се е срещал с никого. От трите институции, които са отговорни за стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" и цялата прилежаща клубна база, отрекоха да са имали разговори с този човек. "Лице на име Джоузеф Диксън не е търсил и не е влизал в контакт нито с управата на Столична община, нито с главния архитект на София Здравко Здравков", обясниха от кметството. От областната управа също отрекоха. "В ММС не са постъпвали документи, които да касаят евентуална концесия на стадион "Георги Аспарухов", твърдят пък от Министерството на младежта и спорта.

Вчера стана ясно и друго разминаване в думите на Диксън. Той бе категоричен, че говори пред журналистите твърде общо за намеренията си и своите финансови възможности, но е представил всички гаранции пред ръководството на клуба. Членът на Надзорния съвет Петър Ганев обаче отрече Диксън да е показвал банкови гаранции и други доказателства, а е говорил също единствено с общи думи и обещания.

 

Всъщност единственото сигурно нещо към момента в "Левски" е, че първата си тренировка за новия сезон ще се проведе в понеделник от 18:00 ч. на ст. "Виваком Арена Георги Аспарухов".

Заниманието ще бъде водено от помощник-треньора Живко Миланов, тъй като до момента няма назначен наставник. Има разговори със Станимир Стоилов, но той не е дал съгласието си, още повече, че кандидатът за акциите на "Левски" Джоузеф Диксън призна в четвъртък, че тепърва ще отправи оферта към треньора.

Самият Миланов не е наясно дали ще остане и занапред в треньорския екип. Не се знае и кои играчи ще излязат за първа тренировка, защото договорите на почти всички от отбора изтичат. Само през последните дни напуснаха двама българи - Матео Стаматов и Илия Юруков. Знае се, че поне петима други също са си тръгнали - иракският национал Ребин Сулака, френският защитник Тома Даске, ганайското крило Насиру Мохамед, мароканецът Фейсал Рерас и босненецът с швейцарски паспорт Драган Михайлович.

Засега с тима ще тренира Валери Божинов, чийто договор също изтече, а нов не му е предложен. Той засега се е отказал от намерението да прекрати кариерата си. Близнаците Борислав Цонев и Радослав Цонев също ще тренират, макар че към тях вече има интерес от три други клуба, според Dsport.

 

Още

Полицай бе приет в болница след "малкото дерби" на Варна

26.09.2022

212
Ултиматумът на "Левски" е тежка присъда за Михайлов
100% доказан математически модел предвиди световния шампион по футбол

25.09.2022

4278