Quantcast

Медия без
политическа реклама

Лъсна още едно подвеждане от кандидата за "Левски"

Първият отбор стартира подготовка в понеделник без треньор и с неясен състав

12 Юни 2021
БГНЕС
Джоузеф Диксън по време на пресконференцията си в четвъртък.

Кандидат-купувачът на "Левски" Джоузеф Диксън е подвел медиите с още едно свое твърдение, съобщи bTV. На пресконференцията си в четвъртък той увери, че е водил вече преговори с държавни институции по отношение на намерението си да строи нов стадион и търговски център. Тогава той не разкри подробности с кого се е срещал. "Не е подходящо да обсъждам имена и институции и къде съм ходил", заяви английският бизнесмен. Оказа се обаче, че Диксън не се е срещал с никого. От трите институции, които са отговорни за стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" и цялата прилежаща клубна база, отрекоха да са имали разговори с този човек. "Лице на име Джоузеф Диксън не е търсил и не е влизал в контакт нито с управата на Столична община, нито с главния архитект на София Здравко Здравков", обясниха от кметството. От областната управа също отрекоха. "В ММС не са постъпвали документи, които да касаят евентуална концесия на стадион "Георги Аспарухов", твърдят пък от Министерството на младежта и спорта.

Вчера стана ясно и друго разминаване в думите на Диксън. Той бе категоричен, че говори пред журналистите твърде общо за намеренията си и своите финансови възможности, но е представил всички гаранции пред ръководството на клуба. Членът на Надзорния съвет Петър Ганев обаче отрече Диксън да е показвал банкови гаранции и други доказателства, а е говорил също единствено с общи думи и обещания.

Един от най-високопоставените шефове в "Левски" - членът на Наздорния съвет на футболния клуб Петър Ганев, изрази сериозни притеснения за сериозността на намеренията на кандидат-купувача на акциите Джоузеф Диксън. Икономистът се присъедини към скептиците, които се

 

Всъщност единственото сигурно нещо към момента в "Левски" е, че първата си тренировка за новия сезон ще се проведе в понеделник от 18:00 ч. на ст. "Виваком Арена Георги Аспарухов".

Заниманието ще бъде водено от помощник-треньора Живко Миланов, тъй като до момента няма назначен наставник. Има разговори със Станимир Стоилов, но той не е дал съгласието си, още повече, че кандидатът за акциите на "Левски" Джоузеф Диксън призна в четвъртък, че тепърва ще отправи оферта към треньора.

Самият Миланов не е наясно дали ще остане и занапред в треньорския екип. Не се знае и кои играчи ще излязат за първа тренировка, защото договорите на почти всички от отбора изтичат. Само през последните дни напуснаха двама българи - Матео Стаматов и Илия Юруков. Знае се, че поне петима други също са си тръгнали - иракският национал Ребин Сулака, френският защитник Тома Даске, ганайското крило Насиру Мохамед, мароканецът Фейсал Рерас и босненецът с швейцарски паспорт Драган Михайлович.

Засега с тима ще тренира Валери Божинов, чийто договор също изтече, а нов не му е предложен. Той засега се е отказал от намерението да прекрати кариерата си. Близнаците Борислав Цонев и Радослав Цонев също ще тренират, макар че към тях вече има интерес от три други клуба, според Dsport.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?