Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Лигата на прокудените" в българския футбол също ще си има шампион

Лидерът на опозицията Димитър Бербатов обвини БФС, че умишлено крие най-новите изключени клубове

БГНЕС
Един от водачите на опозицията - Стилиян Петров, ще награди шампиона в алтернативното първенство в Северозападна България.

Разцеплението, настъпило след конгреса на БФС на 12 октомври 2021 г. и опитът за такъв на опозицията на 18 март м.г., доведе до нов парадокс в българския футбол. Клубовете, които бяха изключени от системата на БФС заради участието си в конгреса, организиран от Димитър Бербатов, не само не прекратиха дейност, но и се опитват да съществуват по свой начин.

Резултатът е, че се организират неофициални първенства по региони, в които участват иименно изхвърлените клубове. Едно от тях - Лига Монтана, което обединява отбори от Северозападна България, ще има финал утре в Монтана. Един срещу друг на стадион "Прециз" ще играят отборите на "Баня бойс" (Николово) и "Кариана" (Ердeн). Победителите ще бъдат наградени лично от рекордьора по мачове в националния отбор и бивш капитан Стилиян Петров, който се прибра в България за няколко дни.

Един от поводите за връщането му е именно награждаването, а другият - пресконференция в понеделник в София, за която все още не е обявена темата.

Много е вероятно Стилиян Петров да засегне пред медиите един от последните скандали, за които акцентира опозицията - изключването на 41 клуба по време на Изпълком на БФС на 23 май.

Опозиционерът на сегашното ръководство на БФС Димитър Бербатов обяви, че на последното заседание на Изпълкома (във вторник, 23 май) са били изхвърлени 41 футболни клуба и това е било прикрито за медиите.

Веднага след въпросното заседание лидерът на противниците на сегашното управление на футболния съюз - Димитър Бербатов, алармира за случилото се, въпреки че решението не бе оповестено на сайта на БФС, за разлика от останалите точки от дневния ред на Изпълкома. Тогава Бербатов подчерта, че членовете на изпълнителния комитет са гласували за изключване на клубовете, без да са наясно с имената им и причините за наказателната мярка.

Днес от опозицията заявиха, че списъкът с изключените клубове продължава да не е публично известен, което подхранва съмненията, че в него могат да бъдат вкарани "неудобни" за ръководството отбори. Бяха зададени и три въпроса към ръководството на БФС:

"- Кои са изключените 41 клуба?

- Защо в решенията от заседанието на Изпълкома не споменавате и дума за изключените клубове?

- Отделно си остава и въпросът към членовете на Изпълкома: Не ви ли е поне малко гузно, че гласувате изключване от системата на БФС на клубове, без дори да са ви предоставили имената им?"

Още по темата