Quantcast

Медия без
политическа реклама

Кубрат Пулев: Възхищавам се на себе си

Очаквайте един красив нокаут в късните рундове срещу Джошуа, заяви боксьорът

03 Дек. 2020
facebook

Българският боксьор в тежка категория при професионалистите Кубрат Пулев за пореден път демонстрира огромно самочувствие преди мача срещу световния шампион Антъни Джошуа. Официалният претендент на IBF ще се изправи срещу британския носител на общо пет пояса на 12 декември в зала "Уембли Арина" в Лондон.

"Готов съм. А пък на самия 12 декември ще бъда още по-готов - заяви 39-годишният Пулев в интервю за един от своите спонсори - букмейкърската компания "Уинбет". - Всичко си върви така, както природата го е начертала. Интересува ме моята ситуация и моето положение, моята форма, моето желание за игра, моето желание за победа, хъсът ми. Интересува ме жаждата ми да отида и да победя. Това е важно за мен. За мен не е важно другият да е зле, важно е аз да съм добре."

Кубрат се закани да нокаутира 31-годишния Джошуа (23-1, 21 нокаута). Досега в кариерата си на профиринга англичанинът има само една загуба - с технически нокаут срещу Анди Руис (САЩ) през 2019 г. Единственото поражение на Пулев (28-1, 14 нокаута) също е с нокаут - срещу Владимир Кличко (Укр) през 2014 г.

"В началото и двамата боксьори са свежи и естествено подготвени на макс и не е толкова лесно и единият, и другият да бъде повален. Макар че има много случаи, в които и в първия рунд има нокаут. Но предполагам, че в по-късните рундове... може би тогава феновете да очакват един хубав, красив нокаут", прогнозира Кобрата.

Той сподели още, че когато се опитва да анализира развитието си като спортист и човек, трудно открива недостатъци.

"Научих много неща за себе си. Постоянно уча, постоянно анализирам себе си и не е лесно човек да бъде критичен дори и към себе си. Макар че пък от друга страна аз се възхищавам на себе си за много от нещата, колкото и нескромно да звучи. Но въпреки всичко анализът на всяка една ситуация в живота дава на човек възможността да се развива и да бъде още по-добър в утрешния ден", заяви Пулев.

Софиянецът не пожела да открои кои са най-силните му черти.

"Силните страни не ме вълнуват. Не се концентрирам върху тях, защото ги имам и са налични - обясни Кубрат. - Естествено, дори и силните страни човек трябва да подобрява, но смятам, че трябва да подобрявам най-вече слабите си страни. Да ги изчистя, да ги махна, да ги няма. Което не е лесно, защото самите ние сме това, което сме, и един вид трябва да работим малко или много срещу себе си. Срещу това, което сме свикнали да правим, и начина на живот, който сме си създали като комфорт. Именно затова трябва човек да се стреми, да открива грешките, които прави, и да си ги подчертава и да му стоят в съзнанието. Да знае, когато дойде моментът, в който да направи едно и също като грешка, да го коригира."

Още по темата