Медия без
политическа реклама

Кубрат Пулев спечели 31-ва победа на профиринга пред 6000 в София

Успех извоюва и по-малкият брат Тервел Пулев в полутежка категория на бокса

31 Март 2024
Кубрат Пулев тъкмо е пласирал дясно кроше в главата на Игор Шевадзуцкий.
SPORTAL.BG
Кубрат Пулев тъкмо е пласирал дясно кроше в главата на Игор Шевадзуцкий.

Българската звезда в тежка категория на професионалния бокс Кубрат Пулев постигна 31-ва победа в кариерата си. В своя 34-ти мач на профиринга 42-годишният софиянец спечели с единодушно съдийско решение срещу украинеца Игор Шевадзуцкий пред родна публика от около 6000 зрители в столичната зала "Арена София".

12-рундовият двубой за вакантната интернационална титла на Световната асоциация (WBA) премина изцяло под контрола на Кобрата, който беше по-пъргав, по-енергичен и убедително по-точен от съперника си, познат с прозвището Хълк. Реферите присъдиха 9 от частите в полза на българина и дадоха абсолютно еднакъв краен резултат по точки (117:111, 117:111, 117:111).

"Противникът не беше на моето ниво, но в крайна сметка е супер неудобен - демонстрира самоувереност Кубрат в ТВ интервюто на ринга минути след финалния гонг. - Опита се да направи всичко възможно, но ударите му попадаха трудно. По-често попадаха глави и удари под кръста. Но ние сме българи и поемаме всичко."

Пулев се обърна с патетични слова към феновете по трибуните:

"Това е любов и аз отвръщам с любов. Ние сме българи и трябва да имаме самочувствие. България е раят. Благодаря на всички, които дойдоха тук тази вечер. Аз винаги съм благодарен на Господ. За малките неща. Как да не съм щастлив в такива моменти?"

След края на мача на ринга се качи и Махмуд Чар - именно той оригинално трябваше да е противникът на българския боксьор, за да защитава срещу него своята "обикновена" световна титла на WBA. Германецът с ливански произход се контузи седмица преди двубоя и той бе пренасрочен за все още необявена дата и локация през септември.

"Благодаря за поканата. Разбирам защо ме освирквате, но аз обичам България - обърна се Чар към зрителите, а после и към Кубрат. - Респект за Пулев. Но през септември ще го победя. Ето, обещавам ти, през септември ще ти дам шанс да се пробваш."

 

ПОЛУТЕЖКА КАТЕГОРИЯ

Победа в боксовата галавечер в София извоюва и по-малкият от двамата братя - Тервел Пулев. Въпреки тежка аркада над лявото око 41-годишният боксьор удържа победа в 8-рундов мач срещу камерунеца Роли Ламбърт в полутежка категория.

От самото начало африканецът заложи на стратегия, изградена върху неспортсменска игра и нечестни удари. Въпреки че направи няколко забележки на Ламбърт, арбитърът на ринга не съумя да се справи и бе неубедителен.

Все пак съдийското решение на колегите му край ринга беше единодушно в полза на Тервел, за когото това беше 19-a победа от 20 мача на профиринга.

Последвайте ни и в google news бутон