Медия без
политическа реклама

Кубрат Пулев остана без съперник

Боксьорът си търси нов противник за другата събота след контузия на Махмуд Чар

21 Март 2024
БГНЕС
Носителят на обикновения пояс на WBA Махмуд Чар трябваше да защитава титлата срещу Кубрат Пулев в София другата събота.

Девет дни преди насрочения за 30 март в София мач на Кубрат Пулев срещу Махмуд Чар българският боксьор остана без противник. Германецът, който другата събота в "Арена София" трябваше да защитава обикновената титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), е получил разкъсване в бицепса на дясната ръка по време на тренировка.

"Чар е претърпял операция днес. Пожелаваме му успешно възстановяване. Чар срещу Пулев ще бъде отложен за тази есен. Кубрат все пак ще излезе на ринга на 30 март в 12-рундов двубой за интернационалната титла на WBA в София. Преговаряме с няколко силни противници", заяви промоутърът Ивайло Гоцев, цитиран от bTV.

Германският треньор в екипа на Пулев - Ули Вегнер, вече пристигна в България като част от подготовката за галавечерта следващия уикенд, но очевидно цялостната стратегия ще трябва да се променя в крачка. Гоцев не даде допълнителни подробности кои са потенциалните нови съперници на Кобрата.

Като част от подгряващата програма в "Арена София" на 30 март трябва да се боксира и по-малкият брат - Тервел Пулев. Негов противник за вакантната интерконтинентална титла в полутежка категория на WBA трябва да е камерунецът Роли Ламбърт Фогоум.

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?