Медия без
политическа реклама

Футболният селекционер: Кралев да не ми говори през медиите

В моята кариера никога не съм разрешавал да ми влияят - нека го знае спортният министър, каза Георги Дерменджиев

19 Ноем. 2020
СПОРТАЛ

При завръщането на националния отбор по футбол от Дъблин, където снощи завърши 0:0 с тима на Ирландия и по този начин изпадна в Лига С на турнира Лига на нациите, селекционерът Георги Дерменджиев отдели доста думи, за да отговори на нападките на спортния министър Красен Кралев. Поне два пъти в последната седмица, включително и тази сутрин, Кралев критикува, че селекцията на Дерменджиев е спорна и в нея има влияние на мениджърски интереси.

Българският национален отбор по футбол е жертва на агентите на играчите и отражението е ниското му ниво. Това индиректно заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев при днешното си гостуване в БНТ. Има добри млади футболисти в младежкия национален отбор.

Това накара спокойния иначе Дерменджиев да заяви на летището:

"В моята кариера никога не съм разрешавал да ми влияят. Не съм се съобразявал с някое мнение. Искам това г-н министър Кралев да го знае. Уважавам институцията "министър", съобразявам се с това и мисля, че много сериозно са го подвели. Кажете ми кой от играчите е конвертируем за футбола извън България, кои мениджъри са действали? Трябва да бъдем реалисти. Това е нивото ни. Има обвинение, че има много млади играчи, които не съм искал да взимам. Знаете много добре, че тези млади играчи бяха ангажирани с младежкия национален отбор. Имаше сблъсъци кои играчи да са с представителния отбор и кои да са с младежкия. Аз реших, че е по-добре тези футболисти да играят за младежкия национален отбор, защото имаше цели. Имам прекалено много респект към правителството. Ако някой иска да ми каже нещо, нека говорим по друг начин, а не през медиите", заяви Дерменджиев.

Треньорът говори и за възможността да бъде освободен след слабото представяне на отбора в 11-те мача под негово ръководство (2 победи, 2 равенства, 7 загуби).

"В момента договорът ми тече и не разговарям с никого. В БФС ще решат какво ще се случи оттук нататък. За всеки треньор е чест да работи за националния отбор, независимо каква е обстановката. Наясно съм каква е обстановката с българския футбол. Искам да оставя някаква следа с това, което знам за футбола. Нека разсъждаваме правилно. Много добре знаете каква е обстановката. В последния мач играхме без 11 полеви играчи и трима вратари. Вие сте спортни хора и знаете добре за какво става въпрос", обърна се той към репортерите.

Дерменджиев каза мнението си относно това, какво трябва да се промени в българския футбол:

"Има неща, които трябва да се подобрят. Например методиката в школите. Ние сме много изостанали научно от другите. Всяка тренировка е научно обоснована. В школите всеки един от играчите трябва да има индивидуална картотека как се развива. Не мога да кажа какво ще се случи, защото се чака конгрес (на БФС). Всички искаме да се получи и се стремим към това".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата