Медия без
политическа реклама

"ЦСКА-София" вече допуска обединение с "ЦСКА 1948"

Изпълнителният директор на клуба от "Българска армия" Пламен Марков първо заговори за това, а след това обяви, че не бил разбран правилно

19 Февр. 2021Обновена
Пламен Марков
Илияна Кирилова
Пламен Марков

Темата за обединение между "ЦСКА-София" и "ЦСКА 1948" отново излезе на преден план, няколко дни след оповестеното от Гриша Ганчев решение да се оттегли от клуба, който играе на "Българска армия", заедно с другия основен акционер Юлиян Инджов.

Собственикът на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев сензационно обяви, че се оттегля от футболния клуб заедно със съдружника си Юлиян Инджов. Благодаря на цялата армейска общественост, че беше съпричастна с нашето дело. За всичката им любов към отбора.

Запитан дали е възможно сливане между двата клуба, Марков заяви пред телевизия "Европа": "Не съм привърженик на конспирациите, но мисля, че това не е толкова далеч от реалността, ако, естествено, има подобен замисъл. Защото, ако допуснем, че повече няма да има желаещи, които да вземат акциите, или да ги закупят, или да продължат финансирането на този ЦСКА, естествено, че ще дойде време, в който той да прекрати дейността си поради липса на финансов ресурс. Тогава феновете, които са подкрепяли толкова силно отбора, винаги са били нашият 12-ти играч на терена, ще изпаднат в една патова ситуация какво трябва да правят. Така че този размисъл не е далеч от логиката, че това може да се случи. А може би, вероятно има и такива, които с действията си целят подобен ход, той да е замислен предварително и всички тези действия да са продиктувани в посока на такова развитие".

След това той отново намекна, че е възможно декларацията, която провокира Ганчев за крайното решение, да е направена нарочно, именно с по-далечна цел - обединение между двата клуба.

Няколко часа, след като излезе изказването на Марков, самият той се появи пред журналисти, за да заяви, че не бил разбран правилно. След което заяви съвсем различна позиция от тази в тв интервюто. "Мои думи от интервю са извадени от контекста. Медиите вменяват мои думи за обединение между ЦСКА и "ЦСКА 1948". Нищо подобно не съм казвал. Нито съм си представял, че може да стане. Аз бях един от инициаторите за писмото от ветераните към Гриша Ганчев и Юлиан Инджов. Категорично заявявам, че се разграничавам от подобни тиражирани думи, за които отново подчертавам, изобщо не е ставало въпрос. Отдавна съм избрал ЦСКА. Истинското ЦСКА. Вече 5 години и половина участвам в управлението на този клуб и никога не е стоял такъв въпрос за обединение с новия клуб", каза изпълнителният директор на "ЦСКА-София".

За момента няма реакция от страна на основния спонсор на "ЦСКА 1948" - собственикът на "Ефбет" Цветомир Найденов. През лятото той категорично отказа да започне да помага за издържката "ЦСКА-София", за което бе увещаван от фенове на вицешампиона. Вместо него говори изпълнителният директор на "ЦСКА 1948" Добрин Гьонов. "Нашата дългосрочна цел винаги е била да има един отбор ЦСКА. Той да играе на "Армията" и всички да сме заедно, но същевременно да няма нищо общо с отбора на "Литекс". Това рано или късно ще се случи. За съжаление обаче смятам, че този момент не е узрял, тъй като според мен нещата, които в момента се случват на "Армията" са блъф. Това вече се случва за трети или четвърти път. Не мисля, че ще има каквато и да е промяна", коментира Гьонов пред "Спортал".

Засега Гриша Ганчев пази пълно мълчание по темата, след изявлението си в понеделник. Междувременно той бе увещаван от фенове и ветерани на клуба да промени решението си и да остане в клуба. За утре е насрочено извънредно Общо събрание на акционерите на "ЦСКА-София", на което Ганчев и Инджов трябва да изложат намеренията си.

Собственикът на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев продължава да поддържа пълно мълчание пред медиите, след като в понеделник обяви, че напуска клуба, заедно с другия основен акционер - Юлиян Инджов.

По темата се изказа и треньорът на отбора Бруно Акрапович. Той очаквано призова Ганчев и Инджов да преосмислят позицията си. "Всички бяхме изненадани, но това нещо трябва да се приема като професионалист. Тази ситуация не е по-лоша от това, което съм видял като футболист. Надяваме се на позитивно развитие. Това е работата ни, нищо ново няма. Този момент трябва да мине бързо и да се концентрираме върху мача. Реакцията на играчите е позитивна, виждам, че искат да се раздават на терена и да дадат всичко от себе си. Какво бих казал на собствениците? Утре да се върнат на работа и да направим ЦСКА още по-голям, отколкото е", коментира босненецът.

Междувременно за "ЦСКА-София" се очертава нов проблем, тъй като новият нападател на отбора Джорди Кайседо вероятно ще бъде даден на ФИФА от предишния си отбор "Витория" (Байа). Еквадорецът прекрати договора си с клуба пред бразилската футболна федерация и така получи възможност да премине като свободен агент в "ЦСКА-София". Според "Globo Esporte" обаче "Витория" има претенции за неправомерни действия от страна на футболиста и затова ще сезира ФИФА.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата