Quantcast

Медия без
политическа реклама

БФС спря правата на слаб съдия и го заточи във Втора лига

14 Дек. 2020
GONG.BG
Петър Костадинов (в средата) по време на мача между "Черно море" и "Етър".

Заради изключително слабо представяне елитният футболен съдия Петър Костадинов беше наказан със спиране на правата. На свое заседание съдийската комисия (СК) към БФС разгледа представянето на родения в Добрич арбитър в срещата "Черно море" - "Етър" (0:1) от XV кръг на Ефбет лига и прецени, че във важни моменти той е допуснал три явни грешки, които са повлияли на крайния резултат.

Костадинов е получил много ниска оценка от съдийския наблюдател на ст. "Тича" във Варна. Освен това ръководството на "моряците" подаде жалба срещу съдийството непосредствено след края на двубоя на 4 декември, претендирайки за две неотсъдени дузпи. В резултат СК спира правата на 34-годишния рефер до началото на плейофната фаза в елитното първенство, а след това до края на сезон 2020/2021 г. той ще съдийства единствено във Втора лига.

"На 22.12.2020 г. ще се проведе заседание на СК при БФС, на което ще бъде направен анализ на представянето на съдиите, асистентите и съдийските наблюдатели. Комисията е твърдо решена да подобри качеството на съдийството и няма да се поколебае да преразгледа ранглистите за пролетния дял от първенствата. Съдии, показали колебание в своята работа, ще ръководят срещи в по-долните групи на първенствата на БФС", заявиха от футболната централа.

Отборът на Етър определено поднесе най-сериозната изненада в изминалия кръг на efbet Лига. Великотърновци надделяха с 1:0 над Черно море във Варна и се отлепиха от дъното на класирането. Двубоят не мина и без спорни съдийски решения, като основните претен

Още по темата