Quantcast

Медия без
политическа реклама

Бербатов се кандидатира за шеф на БФС и поиска среща с премиера

Трябва да присъстват също Мария Габриел и Димитър Илиев, призова бившият капитан на националите

08 Дек. 2023
БГНЕС
Димитър Бербатов на влизане в пресклуба на БТА.

Димитър Бербатов официално обяви кандидатурата си за президент на БФС. Бившият капитан на националния отбор и голмайстор №1 в историята на А тима направи това на специална пресконференция в БТА, на която присъстваха още членовете на неговия екип Петър Величков и Борис Станков.

"Обяви се датата на конгреса (б. р. - 15 март 2024 г.), следователно е напълно нормално и професионално аз, излизайки пред футболната общественост, да обявя кандидатурата си президент на БФС. Да представим част от основните принципи и приоритети, които сме заложили в нашата програма, основните стълбове в нея. Ние сме хората, които вече толкова години се борим в това управление неговата порочност, нормално да има малко негативизъм към нас, но бяхме длъжни. Искаме да се опитаме така да бъде направен този конгрес, че после никой да не може да иска да го обжалва. Призовавам всички други кандидати да покажат екипите си и програмите, за да може всички ние заедно да се обединим за провеждането на този бъдещ прозрачен конгрес", заяви Бербатов.

Бившият нападател на ЦСКА, "Байер" (Леверкузен), "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед", "Фулъм" и "Монако" обяви, че има намерение да организира среща с държавните институции. Идеята му е на нея всички кандидат-президенти да представят плановете си за развитие на футбола в България.

"Ще инициирам среща с държавата, на която призовавам другите кандидат-президенти също да присъстват. В присъствието на министър-председателя академик Николай Денков, Мария Габриел, министъра на спорта Димитър Илиев, на която ние, кандидат-президентите да може да изложим част от визията си. Да може да кажем: "Това ще се опитаме да направим следващите месеци, за което вие ще бъдете уведомени". Надявам се, че ще се отговори положително на моето желание и ще се организира такава среща", каза Бербатов.

Неговата кандидатура е първата официално обявена след подадената оставка от Борислав Михайлов. Намеци, че може да влязат в надпреварата за поста, има също от страна на Георги Градев и Валентин Михов. Спекулира се, че сред кандидатите може да бъде и бившият спортен министър Красен Кралев.

"Аз гарантирам, че никой няма да каже лоша дума за някой от кандидат-президентите. Това няма да се случи под никаква форма - подчерта Бербатов. - Ние ще сме фокусирани върху нашата програма. Ще бъде интересно да видим какво ще покажат и другите кандидати за президенти. Трябва да има честен конгрес, който ще бъде проведен по правилата. Журналистите трябва да бъдете допуснати вътре и да отразявате от началото до самия край. Като няма основания за обжалване, то никой няма да се стреми да обжалва. Това може да стане само с помощта и на другите кандидат-президенти."

Ключови думи:

БФС, Димитър Бербатов

Още по темата