Quantcast
Бербатов се готви за финална атака към БФС | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Бербатов се готви за финална атака към БФС

От екипа му очакват съдебни решения в своя полза още през август
1 744
 СПОРТАЛ
Димитър Бербатов продължава активно да посещава мачове от първенството на Първа лига. Той присъства на "ЦСКА 1948" - "Левски" (на снимката), след това гледа "ЦСКА-София" - "Арда", а на 17 юли бе на "Черно море" - "Славия".

Димитър Бербатов и неговият екип се подготвят за решаващи месеци, в които да се опитат да решат в своя полза битката за БФС. Индикациите за това идват от няколко посоки.

Юристите към екипа продължават да работят усилено по делата, които водят срещу настоящото ръководство на футболния съюз. В момента се чака становище на Софийския градски съд (СГС) по жалбата на БФС след решението от юни, с което се отменят всички решения от предсрочния конгрес на 12 октомври 2021 г.

Паралелно с това се очаква дали Търговският регистър ще впише решенията и избрания управленски състав на Изпълкома от проведения от Бербатов конгрес на 18 март - там също БФС обжалва. Има и още няколко дела, по които СГС предстои да излезе с решения.

"Водим тази битка и засега тя се води изцяло в съда, което е най-неприятното нещо. Това е последната битка, която искахме да водим ние. В следващия месец (б.р. - август) ще има доста решения по някои от делата", коментира Стилиян Петров, един от най-близките съратници на Бербатов. Бившият капитан на националния отбор и "Астън Вила" не крие своята увереност в успешния край на делата: "Той (б.р. - Бербатов) иска веднага да започне да работи, когато влезе, а това ще стане много скоро."

Паралелно с това Бербатов разширява екипа си - нещо, което не би правил, без да вижда шансове за успех. Същевременно показва и активно присъствие по стадионите от началото на сезон 2022/23 - за разлика от настоящия президент на БФС Борислав Михайлов, който често търпи критики, че изключително рядко се появява по стадионите.

Стилиян Петров коментира своите впечатления за настъпила промяна (според него видима и към добро) у Бербатов. "През последната година и четири месеца преминахме през много като екип. Много по-силни сме, уравновесени и анализиращи цялостната ситуация. Димитър Бербатов стана доста по-опитен в това как да води екип и да взима правилните решения. Виждах преди един смирен Димитър Бербатов, но в момента той е по-близко до хората. Комуникацията му с хората е слабост, но той работи в последните няколко месеца да бъде сред хората. Той вече разбира истинското лидерство. Това той го загатва на всяка среща - че ще бъде част от всички на всяко едно ниво", коментира Петров.

Една от стъпките, които смята да предприеме екипът на Бербатов през следващите месеци, е да се опита да организира дебат с Борислав Михайлов. Това обаче се очертава като трудна задача, тъй като няма повод. Такъв би се появил едва след окончателно съдебно решение, което да принуди БФС да организира нов конгрес.

Хората на Бербатов са уверени, че това предстои да стане съвсем скоро. За разлика от хората във футболния съюз. "Имаме пълно доверие в съдебната система и съм сигурен, че крайният изход ще бъде в полза на футбола", каза наскоро Михайлов. А членът на Изпълкома Йордан Лечков додаде: "Поне 7 години ще се влачат нещата в съдилищата. Защото въпросното дело не е единственото, има още. Казано на футболен език - мачът не е завършил. Сега се играе второто полувреме, а тепърва предстоят продължения. После и дузпи ще си бием. Ама дузпите няма да са по пет, а по доста повечко. И накрая ние ще спечелим!".

Още

Защо американците играят така успешно в Катар

02.12.2022

1198
Шокираща развръзка изхвърли Германия от световното първенство

01.12.2022

Обновена

2769
МОНДИАЛ 2022 - ДЕН 13, ПРОГРАМА

02.12.2022

285