Quantcast
Анев: Приключвам с биатлона заради Дафовска | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Анев: Приключвам с биатлона заради Дафовска

5 016
 Илияна Кирилова

Един от най-добрите български биатлонисти в историята - Красимир Анев, обяви, че слага край на кариерата си заради председателя на федерацията (БФБ) Екатерина Дафовска. 33-годишният самоковец посочи като причина за крайния ход персонален конфликт с олимпийската шампионка от Нагано `98.

"Никога няма да е промени това лично отношение на председателя на федерацията към мен. Седем години издържах и просто не мога повече. Нямам бъдеще. Докато тя е там, аз нямам бъдеще. Заявявам най-официално, че аз съм дотук. Трудно ми е да го кажа, но това е положението", обяви Анев на среща с медиите в пресклуб "България" днес.

Европейският шампион в индивидуалната дисциплина на 20 км от 2019 г. разкри своята гледна точка за обтегнатите отношения с Дафовска. 44-годишната чепеларка управлява БФБ от 2010 г.

"Няма да кажа една лоша дума за федерацията по биатлон. Искам да ви кажа, че аз съм се възхищавал на Катя Дафовска. Като малък съм се снимал с нея и след това не съм си мил ръката два дена, след като съм се срещал с нея - сподели Анев. - Конфликтът ни с Дафовска започна през 2013 г., след като отказах да работя със старши треньора Николай Захаров. Управлението на родната централа е еднолично. Не знам какво визира председателят ни за наглост, но аз мога да кажа какво е наглост. Това е да дължиш 5-цифрена сума на състезател и да не му я изплащаш една година. Да го плюеш по медиите и да даваш тази сума за подготовка на други състезатели. Това е наглост!"

Преди месец Дафовска обяви, че от следващия сезон ще забрани на всички състезатели да използват лични треньори (от години Красимир Анев се подготвя при Георги Фъртунов) и ще задължи всички национали да следват инструкциите на новите руски наставници на представителния отбор Александър Касперович (62 г.) и Виталий Норицин (36 г.). Вчера пък беше обявено, че Анев е отказал да подпише договор с такава клауза.

"Не съм се качил на лагер на Белмекен? Не съм подписал договор? Този договор ми беше предоставен преди една седмица. Екипът ми беше освободен на 23 април. Беше ми поставен ултиматум. Или работиш с новите треньори, или приключваш! Несериозно управление. Много еднолично го караме. Смятам, че като не съм подписал договора, не съм нарушил нищо", обясни Анев.

Той добави, че принципно има желание да продължи да се състезава, но не среща разбиране от страна на ръководството на БФБ.

"Аз се опитах да изгладим отношенията. Искам да продължа. Но при така поставените му условия си е изнудване. Подготовката ми не е спирала. Аз съм професионалист и продължавам да тренирам. Новите треньори знаят, че не съм на лагер, но никой от тях не ми се е обадил. Отношението към мен е обидно. Няма пари, няма пари! Постоянно слушам това. Цял живот слушам, че няма пари. А, отборът ни по пет месеца е на лагер, и то в елитни хотели. А ние на Белмекен с екипа ми - с лопатата ми хвърлят сняг по пистата. За едни има, за други няма. Нямам сили да търпя повече това отношение от председателя. Всеки, който има различно мнение, е репресиран много жестоко. Не мисля, че имам бъдеще повече."

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Анев: Дафовска ще е шеф на биатлона во веки веков

28.09.2020

1106 1
CAS оправда за допинг наказани от МОК руски биатлонистки

24.09.2020

1696 4
България пося раздор в руския биатлон

29.05.2020

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

350

Коментари

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...за съжаление това не е само в тази федерация...това е така почти във всички федерации...и спортни съюзи...

 

...Бербатов отказа да играе за корумпираното БФС...Матей Казийски за волейбола...Анев за биатлона...

 

..в плуването олимпийската шампионка Богомилова така ръководеше, че я намразиха в доста спортни клубове...жена, която не разбира нищо от ръководене на федерация а се пъчи, че може...

 

...за съжаление в България за началници на федерации се издигат успешни спортисти, които нямат никакви качества като ръководители...нито образование...нито ръководни умения...

 

...едно е да си успешен състезател...и коренно различно да си успешен треньор или ръководител на федерация...

 

...призива ми към Анев...да не спира да тренира доколкото има възможности при тези условия...

Epikur

 

  Струва ми се, че коментиралият с № 1 е точен. Разбира се с уговорката, че виждам фактите по същия начин. . Дафовска беше блестяща спортистка, но очевидно щом допуска разногласия и скандали, не я бива за ръководител. Има си голям прекрасен хотел в Пампорово, да си ръководи бизнеса там. В интерес на клюкарската интрига, близо до нейния хотел е друг хотел, за който местните хора казват-това е хотела на Бойко Борисов. При това без да влагат чувства, просто като нещо естествено и съвсем нормално.

Доц.Трътлев

Същият случай е и със Стефка Костадинова - председател на БОК. Т и къде ли не е така.

Фалконети
снимка на Фалконети

Тц Анев е прав за другите дето цитира там са алчност  казийски джапанката,и неизпълнение на подписани Договори  

докато има крадлев има министерство  удобно и полезно само за Пребиващаите в него/те не работят нищо/

профи спорта трябва да е отделен от държавата,

PlaNed
снимка на PlaNed

Респект, Човеко!

Време е да кажем НЕ на посредствеността.

Ръководенето на една организация не е само пристан за пенсионирани спортисти.

Звън®
снимка на Звън®

Изявената съзтезателка по борба Станка Златева заяви, че прекратява всякакви контакти с БФБ. Тя сподели, че причината за това е непрестанния натиск върху нея от страна на федерацията и спортния министър Кралев. Те агресивно и недопустимо са я притуждавали да участва редовно и с големи суми в тиражите на спортния тотализатор.

марк

 

 

 

                         Сложна работа е тази . Ако не назначават на ръководни постове спортисти , значи ли че ако назначават неспортували нещата ще тръгнат ? Все пак бившите сортисти са били тренирани , били са треньори и имат понятие от спецификата на даденият спорт. Кой гарантира , че хванатият от пътя ще бъде добър треньор? А недоволни винаги и във всеки отбор е имало и ще има .

inventus

Спорта във всичките му разновидности ми е твърде далечен но си мисля че няма лошо да се назначават бивши спортисти на ръководни постове. Има и такива на които ръководенето на хора им се отдава. Само малко ако може да ги ограмотят предварително и са готови.

Влез или се регистрирай за да коментираш