facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Зеленски призна, че Украйна няма скоро да си върне Крим

3 143
 ЕПА/БГНЕС

Украйна няма да може да си върне Крим в близко бъдеще, призна президентът на страната Владимир Зеленски по време на форума Age of Crimea, цитиран от световните агенции.  "Ще направим всичко възможно украинският флаг да се вее над Крим. Това е трудна задача, която не може да бъде решена утре, но има неща, които трябва да свършим днес", каза той. Зеленски все пак подчерта, че въпросът за връщането на Крим е неразделна част от националната идея на Украйна. "Бих искал да започна с прости и очевидни неща, аксиоми. Седмицата се състои от седем дни, планетата Земя е кръгла, а Крим е Украйна. Връщането на Крим е неразделна част от националната ни идея", каза той.

Според Зеленски обаче Крим не може да "стане цената" за мира в Донбас. "Правим всичко възможно да прекратим войната в Донбас, за да не губим най-добрите украинци всеки ден. Всичките ни усилия са насочени към това. Но това не означава, че Крим се премахва от дневния ред или може да се превърне в цената на мира в Донбас, мира в Украйна ", каза президентът, като подчерта, че пълен мир в Украйна ще настъпи само с връщането на полуострова. "На Донбас ще настъпи пълно прекратяване на войната и в Крим ще настъпи пълноценно настъпление на мира", обобщи Зеленски.

 

76

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Путин и Зеленски приветстваха по телефона примирието в Донбас

26.07.2020

2413 10
Кораби на НАТО, включително български, акостираха в Одеса

25.07.2020

3439 43
Украйна обяви готова стратегия за деокупация на Крим

25.07.2020

7766 50

Коментари

Страници

sega_reader

Не "скоро", а "въобще".

Каубой
снимка на Каубой

Никой не вярваше, че ссср-то ще изчезне. Къде е тази държава сега? Никога не казвайте въобще, колкото и да Ви се иска.

Boris65

ЕС и САЩ никога няма да изчезнат. Даже при президенти и ген секи руски агенти !

Hasta la vista

А ти кво очакваш, Русия да изчезне и Украйна да се разшири до Урал? Или да граничи с Аляска? Не е лошо да сънуваш сладки сънища, повдигат самочувствието на несбъднат пророк...

nanyac

Hasta la vista

А ти кво очакваш, Русия да изчезне и Украйна да се разшири до Урал? 

НЕ!

На никоя Украйняа не и е притрябвал някакъв си Урал.

Когато изтрезнееш можем да продължим дискусията.

 

 

de_Ruyter

Интересно, но тези аксиоми...?! Световната история познава десетки, които са показали абсолютно грешна формула. Дали е било аксиома, че Крим е бил част от Руската империя? А после от СССР?  А преди това част от Турската Империя... в някои времена на Чингиз хан, а в други на византийците?

 

Македония е била част от България, както и Беломорска Тракия... аксиома ли е било?

sega_reader

Който разбира руски език:

https://www.youtube.com/watch?v=l-xiZpu2ijs

Тук е обяснено всичко с дати и по документи.

geo_19

дали е аксиома, че Украйна ще я бъде? 

d5555

Тоя вярва ли си изобщо?

Памфуций
снимка на Памфуций

Държава със замразен конфликт, неуреден териториален спор - Кремъл постигна засега всичко възможно да спре развитието на Украйна по друг път, освен начертания в Москва.  "Русский мир" - нямат право на избор.

John Slow

Russian nostalgia for Soviet Union reaches 13-year high

 

https://www.reuters.com/article/us-russia-politics-sovietunion/russian-nostalgia-for-soviet-union-reaches-13-year-high-idUSKBN1OI20Q

paragraph39

/:/Но това не означава, че Крим се премахва от дневния ред или може да се превърне в цената на мира в Донбас, мира в Украйна ", каза президентът, като подчерта, че пълен мир в Украйна ще настъпи само с връщането на полуострова.

................................................................................................................

Полуостровът/Крим/ е ВЪРНАТ- още през 2014 г.! ТЧК

Върнат е -с референдум!- на Русия/РФ/, към която Крим е бил до 1954 г., но е бил тогава придаден към УССР/Украйна/, без референдум!

А Донбас/ЛНР и ДНР/ води въоръжена Борба за Независимост- от Украйна! Така както и каквато АО Косово водеше и я получи/без референдум!/, против волята на Сърбия, към която принадлежеше, като автономна Област/ даже НЕ и Република!/! НЪЛ ТЪЙ?!

 

Вова

Нека да си припомним:

През 2013 г. Путин шантажира Янукович,че ако Украйна се асоциира в ЕС,то РФ ще вдигне митата за украински стоки и кооперирани възли. И за да подслади шантажа,Путин лично разпореди 15 млрд.дол.кредит за Украйна. Даде 3 и Янукович отказа асоцииране с ЕС.

Милиони украинци излязоха по площадите с протест против корумпирания Янукович и за асоцииране с ЕС . Така започна Майдана. Той нямаше антируска насоченост. Руските журналисти свободно интервюираха протестиращите на киевския майдан. Украинските опозиционери често посещаваха руските политически токшоу и разясняваха своите позиции . Последваха Крымнаш ,Донбас и пр.събития,вкл. изгорените в Одеса. Непоследователната,без ясна цел,  намеса на Русия в украинските събития доведе до противопоставяне на двете близки, по кръв,история и култура,държави.

Кримският референдум можеше да бъде отигран много по елегантно,но дърварската външна руска политика доведе до изолация на РФ. Сега е 21-ви ,а не 19-ти век. Недопустимо е откъсване и присъединяване на територии от съседна държава по този начин.

марк

 

    В увлечението си да лъжеш , си пропуснал да кажеш кой и с колко милиарда финансира Майдана, къде и кой обучаваше отрядите на ''Десен сектор'', кой беше готов с плановете за база в Крим . Що се отнася за близките по кръв , кой отиде да се бие срещу руснаците в Чечения и да разстрелва пленници по есесовски ?

   В Украйна обявиха декомунизация но териториите дадени им от комунистите и тъпият болшевик Хрушчов считат за бащиния . Защо ли ?

Вова

Да посочиш какво съм излъгал? Или си плещиш ,изхождайки от тясното кръгче на собствените си знания?

Майдана си беше вътрешноукраинско събитие. Погоре съм писал подробно. Нямаше антируска насоченост. Получи такава,след Крим и Донбас.

Дърварската руска външна политика доведе до това.

Интервал

В почти всичко, щото си показал само доста малка част от цялата картинка. Нищо не си описал подробно. Разбира се, цялата няма как да се види по захаросаните партнерски новинарски мрежи ? Антируската пропаганда там се вихреше с пълна сила от години, а и едни партнерски 5 милиарда не си ги споменал, несъмнено спомогнали това вътрешноукраинско (?) събитие.
Отдавна подготвян и добре организиран преврат, в който дейно участие взеха урофашагите. Това са основните факти.

Вова

Интервал,до 2014 г.в Украйна нямаше антируска пропаганда. Дори по кабелните им ТВ 2/3 от каналите бяха руски. Руския език беше масов.Имаха пародийни опити за създаване на своя история,за сметка на Русия. И толкова.

inventus

Единственото размно действие на украинците е ако си искат обратно Крим просто да се присъединят към него. Това така или иначе ще стане но още е рано и не са узрели. Когато им стане ясно че на никоя държава в света /независимо какво им обещават/ не може да се разчита на такава помощ и подкрепа каквато имаха от сродните си народи и държави в състава на СССР тогава ще отчетем че узряването им е започнало.

Boris65

Нека си припомним ! 

Путин падна 2008 , 9 , 10 ...2019 година. Управлява двойника на Путин .

Путин сдаде Асад 2012 година.

Русия глад от 2009 година .

От 2010 година не са получавали заплати руснаците.

Рускините бачкат до 55 години !

Крим нямат вода , свещи , кибрит , ток , газ.

Путин сладе Донбас , скоро ще сдаде Крим  , Аляска , Калифорния. 

Пантелей

Крим "стана" руски, но на каква цена?  Как беше рекъл Пир? ?

 

грантоед

 Напротив, цената си заслужаваше. Грешката на Путин е че не продължи.

Evg70

Защо,трябва да се връща, нещо на някой, на комуто не принадлежи?

Evg70

Добавям: Имаме ли право, да обсъждаме други народи!? Ние, не може да си изчистим на'шта кочина, а сме тръгнали да строим на комшиите къща!

Hasta la vista

"...Връщането на Крим е неразделна част от националната ни идея"

И тая идея вероятно се е пръкнала през 1954, щото до тогаз, както мнозина си спомнят, принадлежеше на Русия...Оставаше г-н Зеленски да ни светне, че Крим е неразделна част от националната украинска идея от векове, дори и преди да съществува като държава...

gayo

по-точно, преди московията да й открадне името

марк

 

 

 

                       

Крим "стана" руски, но на каква цена?  Как беше рекъл Пир? ?

 

                           Първо , беше казал един (И.Л.)''  ЦЕЛТА ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА'' . Второ,  твърде си дребен за да определиш стратегическите плюсове и минуси за Русия от нивото на мравка .

Памфуций
снимка на Памфуций

http://www.dynacon.ru/content/articles/10269/#a5

 

Важность украинского вопроса в том, что на Украине проживает значительная часть, не менее 12% всех этнически русских на земле. Они – неотъемлемая часть русской нации, ставшая объектом чудовищных социальных экспериментов Запада. На Украине сосредоточены геополитически важные территории, обеспечивающие безопасность Центральной России и доступ к дунайско-балканскому региону Европы, немалая часть экономики Русского мира, созданной в рамках СССР, транзитные пути Евразии и возможности их диверсификации через различные страны, крупные городские центры воспроизводства русской идентичности, важнейшая часть духовного наследства Древней Руси и Православия. Утрата всего этого достояния невосполнима и обрекает русских на разорванное и фрагментированное существование, раскол Церкви, отказ от активной политики в Восточной Европе, затем на повторение пути Украины уже Белоруссией, потерю Приднестровья. Всяческое принижение роли украинского вопроса для России является продуктом умышленного усыпления бдительности русских.

Выход Крыма из состава Украины, а также создание автономных русских государств ДНР и ЛНР означает начало трагического процесса раздела Украины между Западом и Россией. Минские соглашения служат международно-правовой формой легитимации раздела Украины со стороны ведущих стран Евросоюза. Однако возвращение Крыма и отделение Донбасса в ходе Русской весны не решило вопроса самоопределения русских на Украине, поскольку большая их часть осталась бесправной внутри этого государства.

Целостность Украины не была и не может быть самоценной для русских и Русского мира, и является лишь далеко не гарантированной формой порядка и сохранения гуманитарного пространства. Более того, ликвидация Украины в нынешнем составе в сложившихся условиях была бы благом для русских, ибо она становится их тюрьмой. Русский мир полагает приоритетным право русской части Украины на сохранение своей идентичности, в том числе, если это необходимо, на создание нового государства или воссоединение с Россией.

Пантелей

Бонго, тая ултра-консервативна фаланга на мудокрепителите Путинови, е известна и с още по-хард идеи...

Тия псевдоидеолози - със самочувстието на геополитически гросмайстори - са само още едно от доказателствата за кашата в Кремъл...

Evg70

Когато, зеленски стане президент на Русия?! Тогава! момчето е младо, има много книги да прочете..? 

Boris65

Украйна както показва името и си е окраина на руският мир. Окраина която дълго време е била под литовско, полско , татарско и турско владичество.  Народа е трудолюбив,  но с психология на слуга. Слугата си мисли че по - богатия Господар ще ти даде повече храна. да ама не винаги е така. Някои господари са богати не защото дават на слугите си, ами защото ги експлоатират повече, а им дават по - малко. Получи не руски мир, не Це Европа а Сомалийско - Хондураско - Габонско - Хаитянский мир. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш