facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Путин изпраща Чайка чак в Северен Кавказ

Бившият главен прокурор благодари на президента за новото назначение
4 155
 kremlin.ru

Руският Съвет на федерацията се очаква на утрешното си заседание да одобри кандидатурата на заместник-председателя на Следствения комитет Игор Краснов за главен прокурор. Междувременно стана ясно, че досегашният титуляр на поста Юрий Чайка става пълномощен представител на президента за Севернокавказкия регион, предава БНР. Районът включва места като Чечня, Северна Осетия, Ингушетия, Дагестан.

Президентът Владимир Путин събра на среща в Кремъл бившия и бъдещия главен прокурор. Държавният глава благодари на Юрий Чайка за 14-те години служба на поста и призова наследника му Игор Краснов да запази положителните тенденции в работата на прокуратурата.

Юрий Чайка благодари на президента за новото назначение с думите: „Честно и ефективно изпълнявахме професионалния си дълг. Много ви благодаря за доверието, че ми предложихте да премина на нова работа. Убеден съм, че ще бъдат изпълнени всички задачи, които ми поставяте на новата месторабота“. 

Наблюдателите прогнозират, че след смяната на Чайка с Краснов ще последва вълна от рокади в силовите ведомства, които може да засегнат и Федералната служба за сигурност, добавя Националното радио.

 

 

Още

Кремъл: Президентът Радев потвърди, че ще бъде в Москва за 9 май

18.02.2020

Обновена

11452 229
Белингкат: Руските служби са зад убийството на грузинеца в Германия

18.02.2020

2286 31
Путин губи доверието на руснаците

12.02.2020

4270 78
×