facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Пълни барове доведоха до нова локална карантина в Испания

Заразените в Швеция надхвърлиха 73 000 души, в Австрия се въвеждат нови мерки на местно ниво
Обновена
2 653
 БГНЕС
Педро Санчес бе в Галисия тия дни.

Испания въведе втора локална карантина заради коронавирус, след като вчера бе обявено, че изолирани трябва да останат около 200 000 души в Каталуния. Сега иде реч селището Марина в областта Галисия. Новите огнища са свързани с няколко бара. Властите обявиха, че капацитетът им ще бъде намален. Рестрикциите засягат около 70 000 души, които няма да могат да напускат района до петък. Изключение ще се прави само за тези, които пътуват по работа. В неделя пък, 12 юли, ще се проведат местни избори в Галисия. През уикенда премерът Педро Санчес бе на обиколка в района.

39 379 нови случая на заразени с коронавирус през последното денонощие бяха регистрирани в САЩ. Новите жертви са 234, което доведе до смъртност общо от 129 891 души. САЩ остават най-силно засегнатата държава от пандемията. Някои кметове заявиха, че градовете им се отварят твърде бързо, изразявайки опасения, че местните здравни системи скоро ще бъдат претоварени.

Мерките бяха затегнати и в австрийската провинция Горна Австрия. Някои училища и детски градини спряха да работят. Причината са огнища в месопреработвателни предприятия. Става дума за три завода с десет работници и повече от дузина, свързани с тях лица, които са дали положителни проби. Предприятията се намират до границата с Германия, където пък са халетата на компанията "Тьонис", станали арена на скандал с много заразени хора и лоши условията на труд.

В Швеция броят на случаите на коронавирусна инфекция достигна 73 000 души, съобщиха местните здравни власти. По техни данни потвърдените случаи към днешна дата са 73 061. Общо 5433 пациенти са починали от COVID-19 в страната. 2461 заразени пациенти се нуждаят от интензивно лечение.

Шведските власти, за разлика от други страни, не предприеха блокиране на страната и избраха по-меки мерки за борба с разпространението на вируса. Този подход предизвика смесени реакции и критики както в страната, така и в чужбина.

Затворена бе границата между двата най-гъсто населени щата на Австралия - Виктория и Нов Южен Уелс. Във Виктория има 127 случая на коронавирус за последното дененощие, което е рекорд от началото на пандемията. "Не трябва да пренебрегваме огнищата, защото всяко такова води до случаи, които изискват хоспитализация. Някои пациенти стигат до интензивното и това поставя живота на хората в риск. Ние обаче знаем, къде се случват и знаем как да ги контролираме”, коментира главният здравен инспектор на Виктория Брет Сътън.

Индия измести Русия от третото място в света по брой заразени с коронавирус (след САЩ и Бразилия). Там са потвърдени 697 358 случая, а в Русия има 681 000. 19 963 души са починали от вируса в Индия. В Русия са починали 10 145 души.

Ключови думи:

коронавирус, Испания, САЩ
4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

И Германия налага PCR тест за българи от рискови региони

07.08.2020

263 1
САЩ отмениха общата забрана за пътуване в чужбина

07.08.2020

487 3
Заразените по света надминаха 19 млн., а в Индия - 2 млн.

07.08.2020

452 3

Коментари

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Кога медиите ще разкрият раздел - "Най-различни ОБЛЕКЧЕНИЯ НА МЕРКИТЕ по целия свят" ? Щото в момента е пълно с такива , реалността е облекчаване на мерки , а не "локална карантина за 70 хил.души" в 45 милионна Испания ! Например медиите ще запознаят ли читателите си , че испанските курорти се напълват ? Ще разкажат ли че самолетите вече летят не само от Испания до/от Европа , а летят и до/от Южна Америка ? Ковидът е закрит , господа ковидисти , но медиите още не са сменили опорките. Чакаме.
Джиджи

Ще разкажат ли че самолетите вече летят не само от Испания до/от Европа , а летят и до/от Южна Америка? Ковидът е закрит, господа ковидисти.

Закрит е, дръШки! 👃😝

 

А ти разбра ли, че завчера "приземиха" последния летял напоследък израелски самолет?

 

Заради ПАНДЕМИЯТА ❗️❗️❗️

 

Но лошото е, че аз чакам гости оттам, а ти можеш да продължаваш да си говориш глупости ...😲😳😵

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

'...аз чакам гости оттам...'

 

"Да не идват!", както би казал любимият ви генерал.

Джиджи

Пълни барове доведоха до нова локална карантина в Испания

А у нас такава "локална" карантина наложиха преди 2-3 дни на всички нощни заведения в Албена.

 

Щом са решили така, нека налагат! 👍

 

А не само да чакат ... абе, да не казвам точно какво ... 😁

Влез или се регистрирай за да коментираш