Медия без
политическа реклама

Нетаняху: Войната ще продължи до ликвидирането на "Хамас"

02 Дек. 2023
Целта на Нетаняху е да ликвидира "Хамас"
Aрхив EPA/БГНЕС
Целта на Нетаняху е да ликвидира "Хамас"

Войната срещу "Хамас" в Ивицата Газа ще продължи, "докато не постигнем всичките ѝ цели", заяви израелският министър-председател Бенямин Нетаняху. Премиерът подчерта, че целите включват "ликвидирането на ислямисткото движение" и "освобождаване на всички израелски заложници".

На първата си пресконференция след изтичането седемдневната пауза в сраженията с "Хамас" Нетаняху подчерта: "През дните на примирие нашите войници се подготвяха за пълна победа срещу "Хамас".

Днес израелски преговорен екип в Катар беше изтеглен от Мосад по искане на Нетаняху, тъй като преговорите за удължаване на примирието между Израел и Хамас са стигнали до "задънена улица", припомни БГНЕС.

"Поради задънената улица в преговорите и след инструкциите на министър-председателя Бенямин Нетаняху ръководителят на Мосад Давид Барнеа нареди на преговорния екип в Доха да се върне у дома", се казва в изявление на кабинета. "Терористичната групировка "Хамас" не изпълни задълженията си по споразумението, които включваха освобождаването на всички жени и деца, които бяха в списъка", се допълва в него. По-рано днес представител на терористичната групировка заяви, че са освободили всички жени и деца, оставали само мъже, за които няма да се преговаря, докато не спрат бойните действия окончателно. 

Ръководителят на Мосад благодари на ръководителя на ЦРУ, на министъра на разузнаването на Египет, на министър-председателя на Катар за партньорството и огромните усилия за посредничество, които доведоха до освобождаването на 84 жени и деца от Газа, в допълнение към 24 чуждестранни граждани. 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Бенямин Нетаняху, Хамас