Quantcast
ЕК предлага облекчаване на ограниченията за пътуване | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

ЕК предлага облекчаване на ограниченията за пътуване

1 803
 Уикипедия

Европейската комисия предлага страните-членки да облекчат ограниченията за маловажните пътувания в ЕС, като вземат предвид напредъка на ваксинационните кампании и развитието на епидемиологичната обстановка в глобален мащаб.

Комисията предлага да се разреши влизането в Общността на тези пътувания не само за пътници, които идват от страни, където здравната обстановка е добра, но и за всички, които са имунизирани с ваксина, получила зелена светлина в ЕС, предаде БНР.

Тъй като мутациите създават нови опасности, ЕК има идея за въвеждане на нов механизъм за неотложно спиране, който да се координира на Общностно ниво и ще ограничи риска такива щамове да влизат в ЕС. Това ще даде възможност на страните членки да действат бързо и временно да ограничават до стриктния минимум пътуванията от засегнатите страни за времето, което е необходимо за задействането на съответните санитарни мерки.

"Време е за съживяване на туристическата индустрия и за възстановяване на трансграничните приятелства, но безопасно. Предлагаме да приветстваме отново ваксинирани посетители и тези от страни с добро здравословно състояние. Но ако се появят варианти, трябва да действаме бързо: предлагаме европейски механизъм на "спешна спирачка", обяви Фон дер Лайен в публикация в "Туитър".

Още

Заев остава с празни ръце след визитата в София

17.06.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ТАНЯ ПЕТКОВА

19725
Таксата за краткосрочна виза може да скочи до 80 евро

18.06.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

1639
"Родината" на Карадайъ е най-голям враг за европейците