Медия без
политическа реклама

Беларуските войници тренират настъпление в Украйна

Армията на Украйна отговаря с учения в Киевска област

25 Дек. 2022

Командващият Обединените сили на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Сергей Наев съобщи, че на територията на Беларус продължава внезапната проверка на войските, по време на която беларуските войници тренират настъпление. Според командването на ВСУ: "На територията на Република Беларус започна инспекция на части от 2-ра мотострелкова дивизия на 1-ва танкова армия. По-специално, един мотострелков батальон и два танкови батальона получиха задачата да се придвижат в райони, граничещи с границата на Украйна".

Както отбелязва Наев, "на свой ред, на територията на Киевска област, на един от важните държавни обекти на критичната инфраструктура, бяха проведени учения с подразделения, които охраняват и защитават този обект. Координираните и ясни действия на защитниците показаха тяхната готовност за адекватно противодействие в случай, че врагът се опита да превземе този обект".

"Отработили сме елементите за противодействие на противников десант в района на обект на критична инфраструктура – ​​нанасяне на огнево поражение с минохвъргачни и артилерийски батареи, обграждане на противника в пръстен, преминаване на водно препятствие, отразяване на масирана атака на безпилотни летателни апарати и пълно унищожаване на противника с всички налични средства“, каза Наев, цитиран от украинския "Фокус".

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Беларус, Украйна

Още по темата