Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ваня Григорова и Иван Таков получиха кметски номинации от БСП-София

03 Юли 2023
Илиана Димитрова
Икономическият съветник на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова

Икономическият съветник на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова и председателят на БСП - София Иван Таков получиха по 4 номинации за кандидати за кмет на София от първите 4 конференции на районните организации на социалистите в столицата, предават от пресцентъра на БСП. 

 Процесът по издигане на кандидати за кметове започна в събота, когато се проведоха три от конференциите - на районните организации в град Нови Искър, в "Надежда" и в "Красна поляна", а в неделя беше в "Люлин". На три от конференциите бяха издигнати и кандидати за районни кметове - Стоян Цветков на "Надежда", Георги Миланов - на "Красна поляна" и Тони Попов - на "Люлин". Кандидатът за кмет на Нови Искър ще бъде утвърден допълнително. На проведените 4 районни конференции беше изразена подкрепа от делегатите за формиране на широка местна коалиция, с която БСП да се яви на изборите през есента. 

Конференциите на всички 24 районни организации на БСП в София за номиниране на кандидати за всички видове кметове, трябва да се проведат до средата на август. А до 3 септември трябва да се състои Градската конференция, на която да бъдат утвърдени кандидатите за кметове, както и да бъде подредена листата с кандидати за общински съветници.

"СЕГА'' ПРИПОМНЯ:

На евроизборите през 2019 г. Ваня Григорова се яви като независим кандидат за евродепутат и получи 9320 гласа. Иван Таков пък на практика призова за бунт, когато на 11 февруари на партийния конгрес на столетницата множество противници на соцлидера Корнелия Нинова бяха изключени от партията. Малко след това Таков обяви, че няма да приеме излючването на съпартийците си. Преди да заеме поста председател на БСП-София Таков бе председател по партийната дейност на Градския съвет и общински съветник в Столичния общински съвет (СОС).

Още по темата