Quantcast

Медия без
политическа реклама

Украинският външен министър пристигна у нас

Малко след това президентът Володимир Зеленски обяви, че е разговарял с премиера Кирил Петков за проблемите на навигацията в Черно море

18 Апр. 2022Обновена
Дмитро Кулеба

Украинският външен министър Дмитро Кулеба пристигна в България с автомобил, прекосявайки границата с Румъния, съобщи онлайн изданието Клуб Z.. От Министерски съвет са потвърдили, че утре той ще бъде на посещение у нас. 

Очаква се Кулеба да проведе срещи с редица политици - премиера Кирил Петков, външната министърка Теодора Генчовска и други членове на кабинета, и да благодари за това, че България е приела радушно бежанци от Украйна.

Вероятно ще бъде повдигнат и въпросът как страната ни може допълнително да помогне на Украйна в борбата с руския агресор. В управляващата коалиция не бе постигнато съгласие за предоставяне на военна помощ и този въпрос тепърва ще се обсъжда от парламента. 

Към този час в утрешната програма на Кулеба не е предвидена среща с президента Румен Радев. 

Минути по-късно украинският президент Володимир Зеленски обяви, че е разговарял за пореден път с българския премиер Кирил Петков. "Обсъдени бяха проблемите на корабоплаването и навигацията в Черно море. Благодарим за подкрепата на Украйна, по-специално за присъединяването ни към #EU, както и за силната позиция по отношение на санкциите срещу Русия", написа в Туитър държавният глава на Украйна.

 

Още по темата