Медия без
политическа реклама

Слави Трифонов осъди Кирил Петков за 50 000 лв.

През 2022 г. бившият премиер е нарекъл лидера на ИТН ''мафия''

Слави Трифонов е обещал да дари парите за ''спасяване на нечий детски живот''.
Илиана Димитрова
Слави Трифонов е обещал да дари парите за ''спасяване на нечий детски живот''.

Лидерът на ''Има такъв народ'' Слави Трифонов е осъдил съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков заради претърпени имуществени вреди, обидни квалификации и клеветнически твърдения, изречени на пресконференция по времето, когато хората на Трифонов съобщиха за раздялата с  управляващата коалиция през 2022 г. 

Бившият премиер трябва да плати на Трифонов 50 000 лв. Това стана ясно от думите на зам.-шефа на ИТН Тошко Йорданов в кулоарите на парламента. ''Бившият ни премиер за втори път е лъжец - пред Конституционния съд заради двойното гражданство и заради лъжите и клеветите на Кирил Петков по адрес на Слави Трифонов'', заяви Йорданов.

През лятото на 2022 г. Трифонов написа в профила си във Фейсбук, че е обиден след пресконференцията на "Продължаваме промяната'' по повод оттеглянето на ИТН от управляващата коалиция. "Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и - не знам като какъв да го определя - Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си'', написа Трифонов. И припомни, че вече е успял да осъди жълтите вестници за клевета. ''Спечелих всички дела'', заяви тогава Трифонов. След което се закани да заведе дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев ''за техните лъжи и внушения''.

По думите на Тошко Йорданов лидерът на ИТН ще дари парите ''за спасяване на нечий детски живот'', така че "с тези пари Кирил Петков ще направи нещо полезно в жалкия си живот".

Още за съдебните слбъсъци между ръководството на ПП-ДБ и ИТН:

Преписката по производството за дискриминация срещу лидера на ИТН Слави Трифонов и фирмата му "Седем-осми" АД, образувана заради "Песен за Лена", е прекратена.
Софийският районен съд е оправдал лидера на ИТН Слави Трифонов по делото за клевета, заведено от Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната". Това казаха за "Сега" от съда. Отхвърлен е и искът на Ананиев за 10 000 лв.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата