Quantcast

Медия без
политическа реклама

Протест ще развее знамена на ЕС под прозорците на президента

Граждани към Радев: "Няма да позволим да се превърнем в Беларус"

29 Май 2023
Фейсбук

Поведението на президента Румен Радев в последните седмици и дни нагнети обществено недоволство, а начинът, по който връчи втория мандат за съставяне на правителство, преля чашата.

Без изобщо да прикрива неприязънта си, президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на кандидат-премиера на ПП-ДБ Николай Денков.

Часове след като Радев се опита да унизи представителите на ПП и ДБ, дошли да получат мандата, обяснявайки им назидателно колко са безсмислени усилията им да направят редовен кабинет, граждани обявиха във Фейсбук, че на 30 май от 18.30 ч. организират протест пред президентството.

Ето "възванието" на организаторите:  

"България е парламентарна република, пълноправен член на ЕС и НАТО, и трябва ясно да го заявим на всички!

Президентът отдавна е показал, че не работи в полза на българското общество и за българските интереси, а за руските такива. Неговите служебни правителства са най-продължителните в българската история след 90-та година, като същевременно прокарва руско влияние в страната и ни отделя от европейската общност. 

Няма да позволим да се превърнем в Беларус!
Президентът трябва да е президент на всички българи и да се съобразява с решенията на парламента!", заявяват организаторите на митинга. 

Те призовават хората да носят на протест знамена на ЕС.

Броени часове след обявяването на протеста във вторник  близо 3000 души вече бяха реагирали, че ще присъстват или че проявяват интерес към събитието.  

 

 

Още по темата