Quantcast

Медия без
политическа реклама

Откраднаха осветителните тела и проводниците от участък на „Хемус“

Крадците са атакували строяща се част от магистралата край Боаза

12 Дек. 2022
Илияна Кирилова

Осветителни тела и захранващите ги проводници са откраднати от строящ се участък на автомагистрала „Хемус“, в района на пътен възел Боаза, предава БТА, като се позовава на областната дирекция на МВР в Ловеч.

Задава се нов ремонт на тунели по магистрала "Хемус", по която и без това шофьорите непрекъснато чакат на километрични опашки при тунелите. На сайта си Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обяви, че са получени общо 12 оферти за основен ремонт от лятото на 2023 г.

В районното управление на МВР в Ябланица е образувано досъдебно производство след получен сигнал за извършената кражба. На място е установено, че за неустановен период от време до 9 декември чрез демонтиране на четири метални стълба е извършена кражба на осем захранващи медни проводници, както и на монтираните върху стълбовете общо осем лед светлини. Работата по случая продължава.

Новият 16-километров участък на автомагистрала „Хемус“ от Белокопитово до Буховци, който днес откри служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков, е по-тесен от обичайните параметри за магистрала.

 От полицията уточниха, че това не е първият случай на кражба от строителния обект.

Още по темата