Медия без
политическа реклама

Не сме неутрални: шествие за Украйна ще се проведе в София

Вземете стари обувки, които да оставим в памет на жертвите, призовават организаторите

05 Апр. 2022Обновена
Илюстрация: Теодор Ушев

Мирно шествие в подкрепа на Украйна срещу руската агресия ще се проведе в четвъртък от 18:30 ч. Началната точка е площад "Александър Невски" след което демонстрацията ще продължи към Руския културно-информационен център. "Вземете стари обувки, които да оставим отпред, както направиха в много други страни в памет на жертвите", призовават организаторите.

Никола Груев написа във Фейсбук: ВНИМАНИЕ: Наложи се да променим сборния пункт, понеже се оказа, че площад Народно събрание е "резервиран" за следващия месец в часовете между 12.00 - 22.00 (?!?) от хора със слоган "Ние сме за неутралитет". Така че в четвъртък се събираме в 18.30 на площад Александър Невски!

"Приятели, шокирани сме от всичко, което научаваме за стореното от руската армия в украинския град Буча и околностите на Киев през последните седмици. Ужасени сме от тези зверства и от мисълта, че в териториите, които все още са под обсадата на Путин, други хора преминават през същото. Не можем да останем неутрални като държава. Трябва да помогнем на Украйна да защити децата си от тази безподобна агресия, в това число и с военно-отбранителна помощ. Всички наши партньори в Европейския съюз вече го направиха без нас и Унгария. Нека не се залъгваме - незаемането на страна и отказването на помощ е съучастие с агресора", пише още в описанието на събитието, за което вече 1400 души са заявили интерес.

Шествието ще приключи пред сградата на БНТ - "за да сме сигурни, че този път Националната телевизия ще ни отрази и да поискаме медиите да спрат да наричат оправдаването на убийства и военни престъпления "гледна точка", уточняват организаторите. Това е поредното шествие в подкрепа на Украйна, което се огранизира в България. Хиляди хора участваха в демонстрацията на 24 март. Голям митинг имаше и в Пловдив, и във Варна.

АНТИПРАВИТЕЛСТВЕН ПРОТЕСТ

Партия "Възраждане" организира в сряда протест за оставка на правителството. Активистите се обявяват срещу това България да даде оръжие на Украйна, както и срещу разполагането на натовска военна техника и войници на наша територия. Протестът ще се проведе през работно време от 12 ч. пред Народното събрание. 

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

шествие, Украйна, подкрепа

Още по темата