Медия без
политическа реклама

На изпроводяк служебните министри одобриха няколко милиона

12 Дек. 2021
Министрите заседаваха извънредно днес.
БГНЕС
Министрите заседаваха извънредно днес.

Извънредно заседание проведе днес служебното правителство на Румен Радев. Сбирката на министрите бе последна - утре ще се състои клетвата на редовния кабинет, последвана от приемно-предавателни церемонии.

Пресслужбата на Министерски съвет съобщи, че разглежданите въпроси са били финансови. Одобрен е бил докладът  за състоянието за проектобюджета за догодина и на актуализираната прогноза до 2024 г. Гласувани са били и 1.5 млн. лв. допълнителни трансфери за общините с цел компенсиране на намалените приходи от данък върху таксиметровия превоз. Решението е свързано с мярката за подпомагане на бранша чрез намаляване на определения от общините алтернативен налог. Утвърдени са били и разходите за командировки в страната за третото тримесечие на 2021 г. на министрите, заместниците им, областните управители и другите ръководни кадри надолу по веригата - общо към 10 хил. лв.

Освен това министрите предложиха на Народното събрание да даде съгласие за увеличаване на дяловете на страната във внесения уставен капитал на Международната инвестиционна банка (МИБ), съгласно Програмата за капитализация на банката за периода 2018-2022 г. “Нашата страна е със статут на страна-учредителка в МИБ. В момента България е третият по големина акционер, с дял от 10,04 % във внесената част на капитала на МИБ, равняващи се на 42 203 226.32 евро!“, уточни правителствената пресслужба.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата