Медия без
политическа реклама

Маршаловите острови отрекоха за фирма на варненския кмет

Скандалът за несъвместими дейности продължава да тече

08 Февр. 2024
Благомир Коцев
FB/Благомир Коцев
Благомир Коцев

Търговският регистър на Маршаловите острови е отрекъл варненския кмет Благомир Коцев да има участие в дружеството Aspen Maritime Investment Inc. Съответно Общинската избирателна комисия (ОИК) отказва предсрочно да прекрати пълномощията му. Това става ясно от решение на местния изборен орган, публикувано тази вечер на сайта му.

Проверката е била образувана по сигнал конкретно за тази фирма - дали Коцев е съпричастен към нея след встъпването в длъжност. ОИК отправила искане за информация до Търговския регистър на островите. А получените данни (копие от официален документ) гласят, че регистрацията на Aspen Maritime Investment Inc. е анулирана на 28 ноември 2017 г. Така ОИК не установява несъвместима дейност.

Все още не е публикувана информация за развръзката по казуса с малтийските фирми на Коцев. Но най-вероятно ще е подобна.

Като цяло обаче "фирменият скандал" във Варна не е безобиден, защото преди пет дни ОИК отстрани кмета на централния район "Одесос" Цветнен Цветков. Проверка има и за кмета на най-големия район, "Приморски" - Николай Желязков. Двамата, както и Коцев, са от ПП-ДБ.

Още по темата:

Общинският кмет Благомир Коцев и двама от районните - Цветнен Цветков в "Одесос" и Николай Желязков от "Приморски", тримата от ПП-ДБ, трябва да докажат, че навреме са напуснали фирмите си след избирането им през есента.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?