Медия без
политическа реклама

И вторият отстранен варненски кмет губи в съда

Повечето наблюдатели считат частичните избори в район "Одесос" за сигурни

16 Февр. 2024
FB/Благомир Коцев
Николай Желязков

И вторият отстранен от Общинската избирателна комисия във Варна (ОИК) районен кмет - Николай Желязков, загуби първото дело в съда по казуса. Местният административен съд остави без уважение искането за спиране на предварителното изпълнение на решението на ОИК. Същото се случи преди десетина дни и с Цветнен Цветков.

Желязков спечели изборите през есента в район "Приморски", а Цветков в "Одесос". И двамата са от ПП-ДБ. Отстранени бяха заради неизлизане навреме от управителни тела на търговски дружества. Другите райони се управляват от хора на ГЕРБ. Миналия уикенд се разгоря кратка, но остра криза с боклука в "Приморски"  и "Одесос" - общинският кмет Благомир Коцев (също от ПП-ДБ) видя връзка между нещата - всестранна атака срещу позициите на формацията в местната власт. Самият Коцев е проверяван от ОИК за малтийски фирми, но при него казусът изглежда съшит с бели конци.

Днес съдът не се трогна от твърденията на Желязков, че без спиране на предварителното изпълнение ще остане без доход, настъпвайки "трудно поправима вреда" за него. Още за мотивите - тук.

Съдът обаче насрочи дата на делото по същество. Жалбата ще се гледа в сряда.

Със сигурност предстоят нелеки съдебни процедури по казусите на Желязков и Цветков. Но повечето варненски наблюдатели считат, че специално за "Одесос" частичните избори са сигурни. 

Още по темата:

Общинската избирателна комисия (ОИК) във Варна прекрати предсрочно пълномощията на Цветнен Цветков (ПП-ДБ) като кмет на район "Одесос". Решението бе взето тази вечер.

 

Още по темата