Медия без
политическа реклама

БСП-София се разбунтува срещу Корнелия Нинова

Не приемаме решенията на партийното ръководство, те са нелегитимни, заяви Иван Таков

28 Февр. 2024
Иван Таков
Пресцентър на БСП-София
Иван Таков

Напрежението между БСП-София и Корнелия Нинова не стихва. В неделя Националният съвет на партията взе решение до два месеца да избере  нови ръководства на организациите в София и Бургас, а днес председателят на БСП-София Иван Таков заяви, че не приема решенията на Националния съвет на партията, като по този начин се опълчи на соцлидера Корнелия Нинова. Нещо повече, Таков съобщи, че е подаден сигнал за нарушения до Общопартийната контролна комисия, която контролира решенията на Националния съвет. 

 ''Имаше изключително много неистини, които се казаха от неделя досега във връзка с Националния съвет на БСП, който не се проведе заради липса на кворум. Аз и голяма част от нашите колеги не приемаме решенията на Националния съвет в неделя, тъй като за нас те са нелегитимни. Искам категорично да заявя, че кворум нямаше. Това може да се види и на видеозаписите, които бяха заснети'', заяви председателят на БСП-София Иван Таков. 

''За нас уставът и правилникът на Националния съвет бяха много безцеремонно потъпкани'', каза Таков. ''Ние сме задължени да продължим да изпълняваме своите функции. Пред нас след по-малко от 3 месеца предстои началото на кампанията на евроизборите'', посочи той и допълни, че в СОС предстои да се гледа бюджетът, освен това групата на БСП в СОС е внесла референдум за Паметника на Съветската армия.

Таков заяви, че за него е непонятно защо в навечерието на евроизборите и отчетни избори в партията се получава това нещо. ''Моите колеги няма да могат да се кандидатират на позициите, за които са легитимно избрани“, коментира още Таков. И подчерта, че по-тежко наказание за градската организация от това не може да има.

Той добави, че предстоят много важни седмици и месеци пред цялата градска организация на БСП. ''Вече се чудя как да обясня на моите колеги това ли е наградата, така ли ги награждава ръководството на партията, че не могат отново да се кандидатират за постовете, за които те са избрани напълно легитимно'', каза още председателят на БСП-София. ''Ако това решение бъде вкарано в сила, ще засегне хиляди социалисти. Моите колеги няма да могат в следващите 12 месеца да се кандидатират за позициите, на които са съвсем легитимно избрани от районните конференции и от всичките колективни органи. Не може да продължават колективни наказания в БСП'', категоричен е той.

 

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

БСП, СОС, БСП - София

Още по темата