Медия без
политическа реклама

Червеният пленум не изключи червените общинари в София

Партията обаче обяви курс към подмяна на градското си ръководството в столицата и в Бургас

25 Февр. 2024Обновена
БГНЕС

Националният съвет на БСП взе решение да проведе партийни избори за ново градско ръководство в София и Бургас. "Наложи се да вземем това решение поради неизпълнение от градското ръководство на решения на националното ръководство. Не изключваме никого, социалистите сега решават" - това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след проведения Национален съвет на партията.

Изпълнителното бюро на партията вече обяви, че сваля политическо доверие от общинските си съветници в София и ще им бъдат наложени партийни наказания. Дoтук се стигна, след като червените общинари участваха в отблокирането на работата на Столичния общински съвет и се включиха в широкото съгласие за кандидата на "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Спаси София" Цветомир Петров. След това червените общинари участваха в подялбата на ръководствата на общинските комисии.
От "Позитано" 20 обявиха, че категорично се разграничават от действията на общинските си съветници, които подкрепиха тази кандидатура.

Вчера социалистите от Районната организация на БСП в "Младост" разпространиха позиция, в която заявиха, че не приемат свалянето на политическо доверие от общинските съветници от страна на Изпълнителното бюро. 

"Можете да ни изключите само от вашата група по интереси, в която така или иначе ние никога не сме присъствали, от Партията - не" - това заяви председателят на БСП - София Иван Таков в изказването си по време на заседанието на Националния съвет на БСП. Той напусна заседанието след изказването си.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

БСП, СОС