Quantcast
Божков: Корумпирани чиновници паразитират върху труда на хората | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Божков: Корумпирани чиновници паразитират върху труда на хората

Управляващите рушат с идеята за лично облагодетелстване, твърди хазартният бизнесмен
4 326
 БГНЕС

"Съдбите на мои служители са използвани за натиск и тормоз от страна на организирана група от корумпирани чиновници. И искрено съжалявам, че оцеляването на милиони българи зависи от персони, които безпардонно паразитират върху труда и способностите на хората". Това пише хазартният бизнесмен Васил Божков в позиция на компанията му "Нове Холдинг".

Тя е породена от вчерашното решение на Държавната комисия по хазарта, с което бяха отнети лицензите на "Еврофутбол" за три месеца. Компанията организира залагания  - на живо и онлайн, върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета. 

"Тенденциозното „замразяване“ на работещ бизнес и изпращането на още 2 300 души на борсата през трите месеца, в които икономиката ни е поставена пред едно от най-големите си изпитания, е извън всякаква логика. Некомпетентността на управляващите отново ще бъде платена от държавния бюджет. Не е ли достатъчна финансовата тежест, която умишлено се прехвърля от работещия бизнес към социалната ни система. И защо сега?", пита Васил Божков в своето писмо.

Той допълва, че "правителството призовава бизнеса към продажби на лично имущество, докато продължава да извършва злоупотреби", и задава въпросът това дали "това е стъпката, преди то да бъде конфискувано или запорирано?". "Данъците и таксите, които са били плащани досега по закон могат да се окажат престъпление, а всеки да бъде преследван. Семейството му също. Ако сте работодател, служителите Ви могат да бъдат задържани, а бизнесът Ви – заграбен. Или национализиран. В бизнеса има правила, които не зависят от желанието за лични облаги на властимащите. Вчера затвориха още една българска компания. В поредните тежки времена за България, хиляди служители и ангажирани в бизнеса, както и семействата им, останаха без доходи", пише Божков.

 

"СЕГА" ПРИПОМНЯ

Разследването срещу Васил Божков и фирмите му в хазартния бранш започна след сигнал от дългогодишните му съдружници в "Еврофутбол" сем. Найденови. Към момента срещу хазартния бизнесмен са повдигнати 11 обвинения - за търговия с влияние, отчуждаване на културни ценности, огранизирана престъпна група, за принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпление по служба. Той се намира в Обединените арабски емирства, а държавата е изпратила искане за неговата екстрадиция.

Още

КПКОНПИ се отказва от запора на жилищния комплекс на Божков

14.04.2021

Обновена

4520
Нетаняху отиде на съд вместо за мандат при президента

05.04.2021

2557
ФИФА ще бори корупцията във футбола с 11 реформи

05.04.2021

538