facebook
twitter

Горещи новини

БСП – Варна припозна лидера на “Възраждане” за кандидат-кмет

Под въпрос е дали номинацията на Костадин Костадинов ще бъде одобрена от партийния пленум
3940
Костадинов (в средата) със съпартийци. Снимка: сайт на "Възраждане"

Раздиращата се от жестоки скандали структура на БСП – Варна реши да преговаря с лидера на партия “Възраждане” Костадин Костадинов за кандидат-кмет. Той е варненец и местен общински съветник. Идеята е да бъде независим претендент, а социалистическата формация да го подкрепи. Решението бе взето снощи на общинска конференция. Тя протече с бурни скандали, като доста номинирани си направиха отвод. В крайна сметка вариантът с Костадинов бе подкрепен с внушително мнозинство.

Под въпрос е обаче дали пленумът на БСП през уикенда ще потвърди кандидатурата. На събранието снощи са се чули силни гласове срещу Костадинов, включително от зам.-председателя Кирил Добрев. За лидера на “Възраждане” се застъпва изпадналият в немилост при Корнелия Нинова Борислав Гуцанов. Добрев обаче заявил, че трябвало самият Гуцанов да е кандидат, за да не бяга от отговорност. Енигма е как Гуцанов ще се кандидатира, след като не иска. Към момента БСП – Варна няма свой партиен кандидат. На заседанието са се чули и предложения партията въобще никой да не издига.

Както винаги през последните месеци, делегатите са обсъждали и темата “Защо стигнахме до тук”. Тя е преминала на изключително висок тон. Добрев е бил бурно освиркан.

21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кирил Добрев: Ако не обновим БСП, бъдещето ѝ е на карта

08.12.2019

534 16
Който разкрива корупционни схеми, получава голяма бухалка

28.11.2019

ТАНЯ ПЕТКОВА

2700 6
Патриотите, БСП и ДПС наложиха на ГЕРБ да вдигне рязко партийната субсидия

05.12.2019

3628 70

Коментари

торбаЛан

Бе що самият Кирил Добрев не се кандидатира за кмет някъде, та да обере народната либоф?

JollyRoger's

Източникът ЕЖК ли е, или ЖГРОБ? 

торбаЛан

OK на БСП - Варна. Не можете ли да четете?

JollyRoger's

И где в горния текст го прочетохте туй ОК на БСП - Варна?👀

торбаЛан

БСПВарна реши да преговаря с лидера на партия “Възраждане” Костадин Костадинов за кандидат-кмет. Той е варненец и местен общински съветник. Идеята е да бъде независим претендент, а социалистическата формация да го подкрепи. Решението бе взето снощи на общинска конференция

Требе да се чете. Да се чете требе.

Диагностик

Оказва се, че дъртата партия няма свои кандидати. Дори и за София.

😉

Hey Joe

"Дъртата" партия не е толкова дърта - основана е на 3 април 1990 г.

вила

Костадинов е компетентен...Всички против Шайка  та /Виж АТодоров,Шайка/

д-р Косeв
снимка на д-р Косeв

Всичко си идва на мястото, червените и кафеникавите са си от един дол дренки, време е да превъзмогнат дребните си противоречия.

Hey Joe

Колега, Б$П никога не е била червена.

Б$П е дясна, неолиберална, антикомунистическа и русофобска  партия, защищаваща интересите на  едрата буржoазия.

Майстор Манол

преговаря с лидера на партия “Възраждане”

 

 

 

Диагностик

На провелата се инфарктна конференция във Варна, на която социалистите трябваше да подредят листа за общински съветници и да излъчат кандидат за кмет, се случиха само скандали, пише Pravoton.bg. 
Председателят на БСП – Варна, от който ръководството в София свали доверие преди около месец, е докладвал, че всички номинирани кандидати за кметове са се отказали.

Сред тях са били авторитетни личности като: проф. Красимир Иванов, проф. Пламен Илиев, доц. Божидар Чапаров, адмирал Петър Петров. Според запознати в дъното на всички откази е било първото място в листата, което от години е запазено за Гуцанов. Така кандидатите си давали сметка, че каквито и усилия да положат в кампания, ще трябва да се съобразят с вечния водач на червената листа. 
Като спасителен вариант Гуцанов предложил за кандидат-кмет Костадин Костадинов, който е председател на партия “Възраждане”. Това буквално шокирало присъстващите, защото било повече от абсурдно БСП да издигне председател на друга политическа формация. Залата реагирала с възмущение и подигравки пред опцията левицата във втория по големина град в България да няма кандидат или да бъде такъв от друга партия. 
Доц. Огнян Кънчев заявил пред всички, че унижението все пак има граница, а в случая са преминати всички граници. 
Доктор Надя Дюлгерова се обърнала към Гуцанов с думите, че ако той не иска да поеме отговорност и да бъде кандидат за кмет, тогава тя е готова да се жертва, но това унижение не може да се преглътне. 
В така създалата се ситуация на практика БСП-Варна няма кандидат за кмет. Подреждането на листата също предизвикало скандал, тъй Гуцанов не изпълнил указанията на контролната комисия за прозрачен и легитимен избор. Това възмутило повече социалисти, защото е традиционна практика да има наблюдатели с цел да няма съмнение в избора и коректното преброяване. 
Така това станало повод и до физическо сблъскване. 
Със срамния казус във Варна най-вероятно ще се занимае и Националният съвет на партията, който се събира на 15 септември. 

труфалдин

Важни са личностите (да не се разбира кадрите) при местн избори. Костадинов има огромен авторитет сред голяма част от избирателите и има нужда от подкрепата на голяма партия. Той се ползва с голямо доверие още от времето на ВМРО, когато беше председател на група общински съветници на коалиция, в която участваше и сдс, имаха и кмет в кв. Младост. 

Достатъчно еманципиран, решителен и независим е да не зависи решаващо от партия, която го подкрепя.

Това събитие може и да не се сбъдне (подкрепата на бсп), но ако стане ще видим нов, различен стил на управление.

Бухта

Направо ще даде патрони на мелецеонерите и ще ги прати да трепят общинските съветници. Както в последния предизборен клип на "Възраждане"??

Force

Достатъчно еманципиран, решителен и независим

Така ли вече казват на социопатите? 

Че и еманиципиран! 😵 

Force

Костя Копейкин за кмет на Варна? 

Тия удариха дъното...😡

дъртреалист

Сега, националист или рублофил.

Двете заедно не може.

Force

Може, може.. (Волен Сидеров харесва това) 😁

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Раздиращата се от жестоки скандали структура на БСП – Варна реши да преговаря с лидера на партия “Възраждане” Костадин Костадинов за кандидат-кмет. Той е варненец и местен общински съветник. Идеята е да бъде независим претендент, а социалистическата формация да го подкрепи. Решението бе взето снощи на общинска конференция.

Каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го стори. ....

принцеса Даяна

"БСП-София подкрепи Мая Манолова за кмет на столицата"

*

Важно е кой подкрепя БСП-Варна!

Но и двете подкрепяния казват едно: при Корнела в БСП няма хора, няма и пари, всичко друго има в излишък. ✌️

 

Чичo
скамейката на комундетата е двудименсионална, като се долепят софийската и варненската се получава лист с размери височина 40, дълбочина 30 и широчина 0 сантиметра, при сядане на нея седналото се разцепва на две.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×