Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Радев изненадващо посети Кабул

Миролюбецът окуражава талибаните да помогнат за мирното урегулиране на конфликта в Украйна

Президентът и Върховен зелен чорап Румен Радев изненадващо се появи в столицата на Афганистан Кабул, което е доста смела постъпка, защото страната се управлява от талибани.

Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна с влак на изненадващо посещение в Киев, което продължи няколко часа. Американският държавен глава бе заснет заедно с украинския президент Володимир Зеленски. Двамата посетиха манастира "Свети Архангел Михаил" в столицата.

Макар че новото поколение талибани не са така кръвожадни, колкото бащите им преди 20 години, все пак са си ислямски главорези и хайдуци. Само изключително смел лидер може да им се появи изненадващо и да не го ликвидират, виждайки гяурския страх в очите му. 

Радев кацна в Кабул, за да поощри талибаните да помогнат усилията за мир на Владимир Путин, който има много малко съюзници в този изменчив свят, глух за другата гледна точка. 

"В Украйна няма да има мир, докато не се обединят всички миролюбци по света, за да помогнем на антифашистите в проблемния регион - заяви Радев пред Мешерето в Кабул. - Вие талибаните помните добрините на Владимир Путин, който пръв ви подаде ръка, когато прогонихте американските нашественици и взехте властта в родината си. Вие талибаните помните и добрините на българите в Афганистан, когато бяхме част от американската коалиция във вашата страна, но не сме изстреляли един патрон, защото и тогава бяхме миролюбци, а контингентът ни беше чисто хуманитарен. По-конкретно, ние създадохме в Афганистан полева баня и пералня. Защото знаем, че огън не се гаси с керосин, а бельо не се пере с катран!" - вдигна миротворчески юмрук Радев под бурните аплодисменти на талибаните. 

От своя страна, представителите на Мешерето в Кабул деликатно намекнаха на Радев, че правосъдната ни система е несъвършена и реагира твърде бавно на казуси, които вопият за бързо и категорично правосъдие.

Джоган бин Ладен-Жигулен - стар талибан и ветеран от Съветско-афганистанската война с три педи брада, произнесе приветствена реч за "добре дошъл" на Радев:

"Другарю Радев, вий голям сте учен! - поласка госта талибанът. - Вие сте миролюбец, и ние сме миролюбци, затова се разбираме. Ние ще помогнем за мира в Европа, но и вие трябва да реформирате морално остарялата съдебна система на България. Трагедията с афганистанските мигранти край София трябва да получи бързо решение с необратими последици. При нас такива случаи се решават за минути. Виновниците се екзекутират публично и технологичното време за тържеството на правосъдието се оптимизира максимално. Ние сме за кратко на тази земя и нямаме време за губене!" - вдигна ръце към небето Джоган бин Ладен-Жигулен и цялото мешере се отдаде на весела сватбарска стрелба, при която никой не пострада. 

А Радев запази евразийско хладнокръвие и на лицето му не трепна нито един мускул.

Министерството на външните работи на талибанското движение, което контролира Афганистан, призова българските власти да накажат виновните за смъртта на мигрантите от Афганистан.

Гостът и домакините подписаха меморандум за разбирателство и взаимопомощ в областта на правосъдието и правата на мъжете. Афганистан също така изяви желание да ратифицира Симитлийската конвенция. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?