Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Радев изненадващо посети Кабул

Миролюбецът окуражава талибаните да помогнат за мирното урегулиране на конфликта в Украйна

Президентът и Върховен зелен чорап Румен Радев изненадващо се появи в столицата на Афганистан Кабул, което е доста смела постъпка, защото страната се управлява от талибани.

Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна с влак на изненадващо посещение в Киев, което продължи няколко часа. Американският държавен глава бе заснет заедно с украинския президент Володимир Зеленски. Двамата посетиха манастира "Свети Архангел Михаил" в

Макар че новото поколение талибани не са така кръвожадни, колкото бащите им преди 20 години, все пак са си ислямски главорези и хайдуци. Само изключително смел лидер може да им се появи изненадващо и да не го ликвидират, виждайки гяурския страх в очите му. 

Радев кацна в Кабул, за да поощри талибаните да помогнат усилията за мир на Владимир Путин, който има много малко съюзници в този изменчив свят, глух за другата гледна точка. 

"В Украйна няма да има мир, докато не се обединят всички миролюбци по света, за да помогнем на антифашистите в проблемния регион - заяви Радев пред Мешерето в Кабул. - Вие талибаните помните добрините на Владимир Путин, който пръв ви подаде ръка, когато прогонихте американските нашественици и взехте властта в родината си. Вие талибаните помните и добрините на българите в Афганистан, когато бяхме част от американската коалиция във вашата страна, но не сме изстреляли един патрон, защото и тогава бяхме миролюбци, а контингентът ни беше чисто хуманитарен. По-конкретно, ние създадохме в Афганистан полева баня и пералня. Защото знаем, че огън не се гаси с керосин, а бельо не се пере с катран!" - вдигна миротворчески юмрук Радев под бурните аплодисменти на талибаните. 

От своя страна, представителите на Мешерето в Кабул деликатно намекнаха на Радев, че правосъдната ни система е несъвършена и реагира твърде бавно на казуси, които вопият за бързо и категорично правосъдие.

Джоган бин Ладен-Жигулен - стар талибан и ветеран от Съветско-афганистанската война с три педи брада, произнесе приветствена реч за "добре дошъл" на Радев:

"Другарю Радев, вий голям сте учен! - поласка госта талибанът. - Вие сте миролюбец, и ние сме миролюбци, затова се разбираме. Ние ще помогнем за мира в Европа, но и вие трябва да реформирате морално остарялата съдебна система на България. Трагедията с афганистанските мигранти край София трябва да получи бързо решение с необратими последици. При нас такива случаи се решават за минути. Виновниците се екзекутират публично и технологичното време за тържеството на правосъдието се оптимизира максимално. Ние сме за кратко на тази земя и нямаме време за губене!" - вдигна ръце към небето Джоган бин Ладен-Жигулен и цялото мешере се отдаде на весела сватбарска стрелба, при която никой не пострада. 

А Радев запази евразийско хладнокръвие и на лицето му не трепна нито един мускул.

Министерството на външните работи на талибанското движение, което контролира Афганистан, призова българските власти да накажат виновните за смъртта на мигрантите от Афганистан. "Искаме всички международни организации и особено страната домакин да арестуват и поставят

Гостът и домакините подписаха меморандум за разбирателство и взаимопомощ в областта на правосъдието и правата на мъжете. Афганистан също така изяви желание да ратифицира Симитлийската конвенция. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?