facebook
twitter

После

Реконтра

Фандъкова, Манолова?... Не!

3659
Pixabay
Анджелина: елате ми повече, софийски проблеми!

Коя (за кого и дума не става) ще е новата кметица на София? "Фандъкова... Манолова..." мълвят политически оцветените уста, ала не са познали. Защо няма да е никоя от двете и коя ще е новата кметица на столичния град - задълбочен анализ веднага след рекламата:

Искате ли да паркирате спокойно където си пожелаете? Искате ли да не ви безпокоят "паяците"? Искате ли да не забелязвате дупките в асфалта? Купете си булдозер! Улицата ще е там, където минавате вие!

На теория и Фандъкова би могла да е следващата кметица - 10 години вече изкара, защо да няма още един мандат; и Манолова би могла да бъде - има голямо желание жената, а знайно е, че който силно желае нещо, постига го, особено ако го подкрепят точните хора. Ала не, няма да е нито Фандъкова, нито Манолова, защото има кандидатури, които са много по-подходящи за докарания до безумие столичен избирател.

Да си представим Станка Златева, многократна европейска и световна шампионка по борба, като кмет на София. Пречки за това няма, защото тя вече се отказа от активна спортна дейност и трябва да реализира другаде доказано мощната си енергия, а колкото до подготовката ѝ - покажете един български кмет, който е учил за кмет, у нас или ставаш за кмет, или не ставаш. А тя става, и още как! Ненапразно започнахме с рекламата за булдозер! Юначната боркиня с една ръка ще прави хватка "сарма" на Фандъкова и Манолова едновременно, а с другата ще сочи накъде да се отправи следващият кръг на метрото и нека само някой да възрази или да не действа бегом! Единствено Бойко Борисов би издържал малко повече от 3 минути в схватка с нея, но предвид доказаните му дипломатически умения и популистки усет той никога не би се оставил да бъде сгащен натясно от такава противничка.

Добре, обаче Златева като българка е наясно с дереджето на столицата ни и надали би се хванала с такъв таралеж. Значи, ни трябва неинформирана кандидатура. Веднага се сещаме за Мадона, тя сигурно не е и чувала за българската столица, а от друга страна, в дългата си кариера се е захващала с какви ли не задачи, включително изигра Евита Перон, а това за столичен кмет е най-ценната школа. Припомнете си филма и после си представете балкона на втория етаж на улица "Московска", Мадона протяга изящни ръце към столичани и наместо да се оправдава за ремонти, транспорт или мръсен въздух, запява "Don't cry for yourself, Sofia*..."

Очаквано някой ще попита трябва ли ни отвъдокеанска експортна "демокрация". Отговаряме с Мария Захарова, твърде популярната по нашите земи говорителка на руското външно министерство. Ето тя е тъкмо като за столичното дередже! Най-сетне ще имаме обяснения за проблемите, от които хем нищо няма да е ясно, хем всички ще се чувстваме виновни, дори спъналите се в бетонните "перки" по "Графа".

И не по-малко очаквано ще чуем за задунайската губерния. Тогава трябва да бъдат избегнати всякакви възможности за подобни атаки. Щом София ще има жена кмет, значи ще е секссимвол! Анджелина Джоли! Кой би обвинил това лице в политически пристрастия?! Кой би твърдял за това тяло, че се е отдало на политическа партизанщина?! Само луд би поискал от нея строежи, градинки, ремонти и организация на транспорта! Това софиянци, де, а софиянки каквото и да подметнат по неин адрес, то ще е злословене от завист, това е ясно.

Най-успешната политика е политиката без грам политика в нея! Парадокс? Че тя самата София вече е заприличала на милионен парадокс!

____________

* "Не плачи за себе си, София..."

Все още няма коментари

Още

И министри гладуват

15.11.2019

ВЕСЕЛ ЦАНКОВ

1493
Не е на хубаво
Диазепам в задника

13.11.2019

РУМЕН БЕЛЧЕВ

1118

Влез или се регистрирай за да коментираш

×