Медия без
политическа реклама

Двамата загинали от ракета в Полша бяха погребани с държавни церемонии

20 Ноем. 2022
ЕПА БГНЕС

Двамата поляци, убити от ракета, ударила югоизточно полско село, бяха погребани с държавни церемонии през уикенда, съобщи полската информационна агенция ПАП, цитирана от БТА.. 

Единият от двамата загинали при експлозията на ракетата, станала във вторник край границата с Украйна, назован само като 60-годишния Богуслав В., беше погребан вчера. Той е работел като управител на склад към съоръжение за сушене на зърно в село Пшеводув, където падна ракетата.

Погребението на другата жертва на фаталния взрив, 59-годишния Богдан Ц., който е бил тракторист, се състоя днес.

Полша и други западни държави заявиха, че инцидентът в Пшеводув вероятно е причинен от украинска ракета за противовъздушна отбрана, която се е заблудила при опит за прехващане на руска ракета.

Президентът на Полша Анджей Дуда официално обяви, че снощният инцидент в граничното с Украйна градче Пжеводов не е причинен от изстреляна от Русия ракета. Няма индикации, че това бе преднамерена атака срещу Полша. Най-вероятно това е произведена в Русия ракета С-300.
Следим внимателно хода на разследването. Сдържаният тон и твърденията, основани на факти, са задължителни, защото става дума за война. Дрънченето на думи е излишно.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Полша, ракета, загинали

Още по темата