Медия без
политическа реклама

Зимната класика за първи път слезе под 0 градуса

"Сейнт Луис" надделя над "Минесота" в най-мразовития мач в историята на НХЛ

02 Яну. 2022
Бейзболният ст. "Таргет Фийлд" в Минеаполис - домът на "Минесота Туинс" в МЛБ, се превърна в арена на най-мразовития мач в историята на НХЛ.
TWITTER
Бейзболният ст. "Таргет Фийлд" в Минеаполис - домът на "Минесота Туинс" в МЛБ, се превърна в арена на най-мразовития мач в историята на НХЛ.

За първи път в историята на НХЛ мач от редовния сезон се проведе при температура под 0 градуса по Целзий. Това се случи тази нощ в 13-ото издание на Зимната класика - традиционната новогодишна хокейна среща на открито.

Честта да участват в най-мразовития двубой се падна на "Минесота Уайлд" и "Сейнт Луис Блус", които излязоха на пързалката на бейзболния ст. "Таргет Фийлд" в Минеаполис при -6 градуса за пускането на шайбата. С течение на мача температурата на въздуха падна до -16, което наложи поддържащият екип да повишава изкуствено температурата на леда, за да го поддържа в идеално състояние.

Пред над 38 500 вкочанени зрители по трибуните победата извоюваха "блусарите", които се наложиха с 6:4. С два гола и две асистенции за успеха се отличи канадецът Джордан Кайру, а по едно попадение за гостите от Сейнт Луис вкараха руснаците Иван Барбашьов и Владимир Тарасенко.

За домакините гол и две асистенции записа Кирил Капризов, а по веднъж се разписаха Кевин Фиала, Райън Хартман и Рем Питлик.

For the latest hockey action, subscribe to our channel by clicking the big, red shiny SUBSCRIBE buttonWatch live hockey wherever you are: https://www.nhl.com...
Extended highlights of the St. Louis Blues at the Minnesota Wild

Още по темата