Медия без
политическа реклама

Задава се втори кандидат за нов шеф на волейбола

Аз съм Боре Кьосев, не съм Данчо Лазаров, какво ми пречи, попита членът на УС

06 Дек. 2019
SPORTAL.BG
Борислав Кьосев (вляво) и Любомир Ганев (вдясно) може да се превърнат в конкуренти за президентския стол на Данчо Лазаров (в средата).

Втори легендарен български волейболист е на път да се кандидатира за шефското място във федерацията (БФВ), ако бъде свикано извънредно изборно Общо събрание. След като Любомир Ганев беше официално издигнат от инициативния комитет за сваляне на президента Данчо Лазаров, в негов конкурент може да се превърне Борислав Кьосев.

Впрочем този ход беше прогнозиран от самия Ганев преди дни - че Лазаров ще се оттегли в полза на някой от приближените си членове в Управителния съвет, като спомена имената на Деко Григоров и Кьосев. Първият отрече това с отворено писмо, но вторият реагира по съвсем различен начин.

"Аз съм Боре Кьосев, не съм Данчо Лазаров, не съм Любо Ганев. Ако трябва и сметна, че е хубаво за обществеността, е нормално да си подам кандидатурата, както и Любо Ганев. Какво ми пречи? Занимавам се с бизнес, разбирам от отношения, нямам проблем с хората. Ако преценя, имам и силите, и хората", каза пред bTV легендата на ЦСКА и националния отбор.

Кьосев потвърди, че Лазаров няма намерение да продължи започналото през 2002 г. управление на БФВ. Или поне не лично.

"Говорил съм с Данчо Лазаров. Каза, че се е изчерпал, няма да тръгне да навреди на волейбола. Въпросът е как ще се случи това. Мисля, че в близко бъдеще трябва да се седне на едни преговори с господин Лазаров, защото аз, и да се кандидатирам за президент заедно с Любо Ганев, това е чисто демократично. На мен ми се обаждат хора и ми казват: "Господин Кьосев, моля ви, кандидатирайте се, защото смятаме, че вие сте една обединителна фигура, която може да обедини и опозицията, и сегашното ръководство", разказа Кьосев.

На 20 декември първо предстои извънредно Общо събрание на БФВ в Казанлък, свикано с цел промяна в състава на Управителния съвет. По устав за президент на федерацията може да се кандидатира само член на УС. Според Ганев целта на събранието е той да бъде изключен от състава.

Още по темата