Медия без
политическа реклама

Японките минаха твърде лесно през българските националки

Волейболистките ни спечелиха общо 44 т. срещу домакина на олимпийската квалификация за Париж 2024

20 Септ. 2023
Двойният блок на Виктория Коева (№22) и Борислава Съйкова (№14) не е успял да спре атака през центъра на японката Ариса Иноуе, която заби общо 7 т. в българското поле.
FIVB
Двойният блок на Виктория Коева (№22) и Борислава Съйкова (№14) не е успял да спре атака през центъра на японката Ариса Иноуе, която заби общо 7 т. в българското поле.

Ден след като изиграха впечатляващ мач срещу Бразилия, волейболните националки не можаха да се противопоставят по никакъв мач на Япония в четвърия си мач от олимпийската квалификация за жени в Токио. Домакините на турнира, който ще осигури две квоти за игрите в Париж 2024, разгромиха тима ни с 3:0 (20, 13, 11).

Българските състезателки не намериха подобаващ ритъм на игра, въпреки че италианският треньор Лоренцо Мичели пусна на терена всички 14 волейболистки, с които разполага. Като титуляри започнаха разпределителят Петя Баракова, диагоналът Радостина Маринова, посрещачите Мирослава Паскова-Кънева и Мария Йорданова и центровете Борислава Съйкова и Мария Кривошийска с либеро Мила Пашкулева.

От пейката влязоха Маргарита Гунчева, Ива Дудова, Микаела Стоянова, Виктория Коева, Елена Бечева, Боряна Ангелова и либерото Йоана Докова. Най-резултатна в състава ни стана Йорданова с едва 5 т., а пет националки завършиха с по 4 т. - капитанът Паскова, Кривошийска (1 блок), Маринова, Коева и Дудова. Целият ни отбор отбеляза общо само 44 т. за трите гейма.

За японките капитанът Сарина Нишида заби 13 т. (1 ас), а Котона Хаяши добави 10 т. за успеха.

Това беше четвърта поредна загуба за България, но заради спечелената точка при 2:3 срещу "селесао" вчера тимът ни е на предпоследното 7-о място. На дъното е Перу с 0 т. (0-4), като именно това е следващият съперник на нашите националки - в петък (22 септември) от 7:00 ч. българско време.

Начело с пълен актив от по 12 т. (4-0) са Япония и Турция, следвани от Бразилия с 11 т. (4-0).

🔴 Olympic Qualification LIVE on Volleyball TV: https://go.volleyball.world/TV?ytv=dWatch the women's highlights between Japan and Bulgaria of the Olympic Qu...
Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата