Quantcast

Медия без
политическа реклама

Войната срещу БФС засега струва на "Арда" 10 000 лв.

Клубът беше сурово глобен за протестните си действия по време на мача срещу "Локомотив 1929" (Сф)

Арда
Ръководството на "Арда" в лицето на изпълнителния директор Ахмед Моллахасан (в средата), спортния шеф Ивайло Петков (вдясно) и финансовия благодетел Яшар Дурмушев заплашват, че дори могат да извадят клуба от Първа лига в знак на протест срещу БФС.

Излизането на "Арда" в опозиция срещу БФС и най-вече срещу съдийската комисия вече струва на клуба 10 000 лв. С толкова беше глобен отборът от Кърджали заради протестните си действия преди неделното домакинство срещу "Локомотив 1929" (Сф), спечелено с 3:0.

На "Арда" бяха наложени две санкции по 5000 лв. - за умишлено неявяване на техническата конференция преди срещата и за умишлено невписване в протокола на срещата на футболисти и служебни лица.

От клуба бяха останали много ядосани от назначението на Васимир Ел-Хатиб за VAR съдия на този двубой. Недоволството срещу Ел-Хатиб датира от 1/4-финала за купата на България срещу "ЦСКА 1948", когато от "Арда" видяха основните причини за загубата именно в действията му като рефер на VAR, както и в решенията на главния съдия Владимир Железов. Тогава дори клубът пусна протестна декларация, в която заплаши, че отборът може и да не започне следващия сезон в Първа лига. В становището се казваше също така по адрес на ръководството на БФС: "Имаме и още един адекватен и немаловажен въпрос - докога българският футбол ще затъва под Ваше управление?"

Съдийството на Валентин Железов по време на 1/4-финала за купата между "Арда" и "ЦСКА 1948" стана повод за остра декларация от клуба от Кърджали, насочена срещу ръководството на БФС.

Сега след мача срещу "Локомотив 1929" напрежението се покачи отново. Изпълнителният директор Ахмед Моллахасан обяви, че преди срещата са пратили писмо до БФС с настояване Васимир Ел-Хатиб да бъде сменен като VAR съдия и да се даде наряд на друг рефер. Шефът в "Арда" призна, че е имало дори вариант отборът да не излезе в този мач.

"Нямаме против съдиите, но въпросът е, че тези хора, които идват, влияят и влияят на определени отбори. Доста нерви ми отне днес това нещо да се изиграе мачът. Имаше голямо напрежение, имаше вариант изобщо да не се излезе за този мач - това нещо го написахме към хората, които управляват българския футбол. Няма как да се позволи такава подигравка с труда на всички. Аз бях категорично против ние да излезем да играем, защото ние няколко пъти вече се опитваме да се свържем с ръководството на БФС и да кажем, че все така става, че отборът на "Арда" е ощетен. Все пак Ивайло (б.ред. - спортният директор Ивайло Петков) и нашият треньор (б.ред. - Александър Тунчев) успяха да убедят мен и ръководството, за да не лишим нашите фенове от тази игра.

Искам най-отговорно да кажа, че няма да позволя отборът на "Арда" (Кърджали) да бъде боксова круша на няколко отбора. Съвсем елементарно нещо поискахме от БФС. От днес за мен думите на ръководството на БФС не тежат. За мен те са приключили. От тук нататък ще излезем ще играем нашите мачове, но аз пак казвам ние догодина ще направим 100 години - няма да позволим на няколко съдии, начело с Виктор Кашай (б.ред. - председателят на съдийската комисия към БФС), който е изгонен от Русия за някакви схеми, да дойде тука да прави други схеми в нашето първенство", коментира ядосаният Моллахасан.

Съвсем наскоро имаше и друг проблем в Кърджали - на мача срещу "Черно море" (2:2) на 3 май Ахмед Моллахасан и финансовият благодетел на "Арда" Яшар Дурмушев потърсиха обяснение (б.ред. - със съвсем нормален тон, по уверенията им) за съдийството на главния рефер Станимир Тренчев и VAR рефера Ивайло Ненков. Тогава те обявиха, че били напсувани грубо от VAR асистента Димитър Добромиров Димитров. Това се случило пред очите на делегата Димитър Велинов, който не реагирал на случилото се.

Още по темата