Quantcast

Медия без
политическа реклама

Още един клуб от Първа лига излезе в опозиция срещу ръководството на БФС

"Докога българският футбол ще затъва под Ваше управление?", запитаха възмутено от "Арда"

06 Апр. 2023
СПОРТАЛ
Конкретен повод за недоволството на "Арда" бе съдийството на вчерашния 1/4-финал за купата срещу "ЦСКА 1948".

Съдийството на Валентин Железов по време на 1/4-финала за купата между "Арда" и "ЦСКА 1948" стана повод за остра декларация от клуба от Кърджали, насочена срещу ръководството на БФС.

В текста се изказва възмущение от решенията на Железов и VAR-рефера Васимир Ел Хатиб и се претендира, ченеправилно е отменена дузпа за "Арда", спестен е втори жълт картон на Емил Ценов ("ЦСКА 1948") и се поставя под съмнение дузпата в 117-ата мин. за гостите, чрез която те постигнаха победата си с 1:0.

"Докога съдиите в България ще решават съдбата на отборите и ще се подиграват с труда на футболистите? Защо вчера тези двамата (Железов и Ел Хатиб) решиха, кой да продължи напред в турнира за Купата на България, а не футболистите на терена?", са част от въпросите, поставени от ръководството на "Арда".

Заедно с това бяха отправени персонални упреци към отговорни фактори във футболния съюз. Председателят на Съдийската комисия Виктор Кашай бе укорен, че не посещава мачове извън София, за да види на живо как се представят реферите.

Селекционерът на националния отбор Младен Кръстаич пък бе запитан кога ще посети мач в Кърджали, за да види футболистите на тима, тъй като политиката на "Арда" е да налага основно български играчи.

От футболния клуб настояват за отговори и дори заплашват, че може да не започнат следващия сезон, ако не ги получат. За да не остане съмнение, че "Арда" се обявява твърдо срещу сегашното ръководство на БФС, декларацията завършва по следния начин: "Имаме и още един адекватен и немаловажен въпрос - докога българският футбол ще затъва под Ваше управление?"

По този начин "Арда" се присъединява към няколкото клуба от Първа лига, които вече са в открита опозиция на президента на БФС Борислав Михайлов и неговата администрация. Останалите са "ЦСКА-София", "Ботев" (Вр), "Берое" и "Пирин".

Ключови думи:

Арда Кърджали, БФС

Още по темата