facebook
twitter

Спорт

Волейболният селекционер ще е ясен след Нова година

С Матей Казийски нямаме различия, обяви шефът на БФВ Данчо Лазаров
112
SPORTAL.BG
Данчо Лазаров (в средата) планира да изпълни мандата си до 2021 г., когато ще се навършат точно 20 години от встъпването му в длъжност.

Мъжкият национален отбор по волейбол няма да има селекционер до края на 2018 г. Вариантите за наследник на Пламен Константинов ще бъдат обсъждани след Нова година, когато стане известен форматът на олимпийските квалификации за игрите в Токио 2020. Възможно е и досегашният треньор да подпише нов договор. Тази картинка за бъдещето на А тима щрихира президентът на федерацията (БФВ) Данчо Лазаров.

"До този момент не е спрягана нито една потенциална кандидатура. Има нещо твърде важно - трябва да видим как и по какъв начин ще се проведат олимпийските квалификации. Ако имаме сериозни шансове да спечелим домакинство на една такава квалификация според конкретните цели, които бихме могли да поставим, естествено, ще търсим и подходящия треньор. Към този момент нямаме тази готовност. Най-вероятно след Нова година ще стане ясен новият треньор. Не мога да кажа, че договорът на Пламен Константинов няма да бъде подновен. Запазили сме тази възможност той отново да бъде, която важи и за нас, и за него, но и двете страни са свободни в своята преценка. Ако го тълкувате правилно, ще разберете, че вратата за Пламен Константинов не е затворена, но не е и широко отворена", обясни Лазаров.

Във вторник той обяви, че ще изкара докрай мандата си, който изтича през 2021 г. Очакванията бяха, че 75-годишният Лазаров, който управлява БФВ от 2001 г., ще се оттегли преждевременно, тъй като в началото на годината сам обяви, че "световното първенство в Италия и България ще бъде последният ми голям форум като председател на федерацията".

"Да, аз бях казал, но... Не виждам следващо голямо първенство - посочи Лазаров пред Нова ТВ. - Мандатът на този управителен съвет е до 2021 г. Така е по закон и по устав. Да не влизаме в детайли - това юристите са го огледали много добре."

Шефът на БФВ направи сензационно изказване по адрес на Матей Казийски, който от 2012 г. бойкотира националния отбор заради несъгласие е методите на управление на Лазаров и неговия екип.

"Матей винаги ще има място в отбора. Тук всичко опира до неговата лична мотивация - заяви Лазаров пред "Канал 3". - Говорил съм с него и съм готов пак да го направя. С Матей нямаме различия. Той е професионалист, който е дал много на България. Мога да ви уверя, че лично ще разговарям с Казийски за евентуалното му връщане в отбора, но искам да го направя очи в очи, а не чрез медиите."

Все още няма коментари

Още

Селекционерът Пранди: Матей размишлява

13.02.2019

119
25 т. на Соколов не стигнаха на "Лубе" за Купата на Италия

12.02.2019

32
Държавата плаща $250 000 за волейболна квалификация

01.02.2019

67

Влез или се регистрирай за да коментираш